„Берое“ падна от македонци в контрола

„Берое“ завърши със загуба лагера в Банско. Старозагорци отстъпиха с 1:2 от „Македония Гьорче Петров“ в третата си проверка от предсезонната подготовка, която се игра на стадион „Септември“ в Разлог.

„Берое“ поведе в резултата още в 9-та минута с изключително красив гол на Педро Еуженио. Португалецът с изненадващ диагонален удар от фаул прати топката директно в горния ляв ъгъл на Стоян Димовски.

Иван Гошев се наложи да се намесва в 13-та минута, когато отрази удар по посока на неговата врата, който бе отправен от Карвальо.

Последва центриране от ъглов удар в наказателното поле на „Берое“, а Божиновски стреля с глава, но в аут.

Берое организира много бърза атака в 15-та минута. Педро Еуженио комбинира със Зоран Йосипович, който стреля, но слабо и Димовски спаси.

Футболистите на „Македония Гьорче Петров“ организираха много опасна атака в 17-та минута, която бе завършена с удар на Лишина, но топката премина над напречната греда в аут.

Александър Василев отправи много хубав удар от дъгата на наказателното поле на „Македония Гьорче Петров“ в 25-та минута, но Димовски плонжира и изби в корнер.

Иван Гошев се намеси отново страхотно в 31-та минута, когато отрази много опасен удар на Деян Тантуровски и изби топката в корнер. След последвалото центриране в наказателното поле на Берое, играч на гостите стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Гошев.

Педро Еуженио получи контузия в 38-та минута, след което получи медицинска помощ и не продължи участието си в контролата. Берое завърши първото полувреме с човек по-малко.

Емини отправи далечен удар в 44-та минута, когато бе спасен от Иван Гошев. В заключителните секунди на първата част бе създадено напрежение в наказателното поле на Берое. След центриране, топката не бе изчистена, а попадна на пътя на Демир, който не успя да отправи добър удар от въздуха и стреля в аут.

Берое пропусна много добра възможност да вкара втори гол в срещата в 51-та минута. Александър Василев центрира в наказателното поле на Македония Гьорче Петров, където Мартин Камбуров бе изпуснат и стреля от въздуха, като насочи топката в долния десен ъгъл на вратата, но Димовски плонжира и изби в корнер.

Иван Минчев центрира от корнер в наказателното поле на Македония, където Йосипович стреля с глава, но в аут.

Иван Бандаловски проби много добре отляво, след което подаде към Йосипович, който се опита технично с пета да стреля, но не успя да завърши атаката с добър удар.

Робсон стреля от фаул в 58-та минута, но над напречната греда в аут. Тантуровски направи отличен пробив, след което навлезе в наказателното поле на Берое и стреля, но Алкан блокира удара му.

акедония Гьорче Петров изравни резултата в 60-та минута, когато Лишина проби отляво, центрира в наказателното поле на Берое, където Божиновски бе изпуснат и отблизо вкара топката във вратата на Пламен Колев.

Иван Бандаловски центрира в наказателното поле на Македония Гьорче Петров, където вратарят изпусна топката, но Мартин Камбуров не успя да реагира, тъй като остана далечен от кълбото, което бе избито от защитник на гостуващия отбор.

Македония Гьорче Петров осъществи пълен обрат в 69-та минута. Милен Желев допусна груба грешка и загуби топката, което позволи на гостите да развият бърза атака. Тантуровски бе изведен сам срещу Пламен Колев и хладнокръвно реализира.

Рубен Бриджидо финтира Лишина, след което отправи диагонален удар, но в аут.

Иван Бандаловски получи контузия в 74-та минута и не продължи участието си в мача. Македония Гьорче Петров можеше да реализира трети гол в 76-та минута, когато Тантуровски бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Берое, но стреля в аут.

Божиновски отправи много опасен удар от дъгата на наказателното поле на Берое в 84-та минута, но Пламен Колев плонжира и спаси. Юлиан Ненов стреля от малък ъгъл, но неточно в аут.

Така „Берое“ загуби третата си контрола в Банско. Утре играчите се прибират в Стара Загора. Следващата седмица „зелените“ ще изиграят последната си контрола преди старта на шампионата. Съперник в нея е „Царско село“, а подробности за двубоя ще бъдат обявени допълнително.

Берое“: Иван Гошев (46‘ Пламен Колев) – Иван Бандаловски (75‘ Валентин Иванов), Никита Баранов (70‘ Георги Маджаров), Ерол Алкан (75‘ Надим Ангелов), Александър Василев (63‘ Петко Цанков) – Иван Минчев (70‘ Яя Меледже), Милен Желев (70‘ Карлос Охене), Александър Цветков (70‘ Стоян Иванов) – Юлиан Ненов (46‘ Мартин Камбуров), Зоран Йосипович (58‘ Юлиан Ненов), Педро Еуженио (46‘ Рубен Бриджидо)


image0 (9K)