Берое отупа Дунав за едно полувреме

Берое разби с 3:0 при гостуването си Дунав за едно полувремеу седмица преди домакинството на Левски на стадиона под Аязмото.
Мачът срещу „сините“ е идната събота от 17,30 часа, а Берое няма загуба от Левски пет поредни мача.
Мартин Камбуров ознаменува своя мач №400 в елита с гол, като опитния футболист откри резултата.
Ибрахима Конте показа че се намира в отлична форма и вкара другите два гола за Берое.
В началните минути двата тима имаха по едно добро центриране от фланговете, но не успяха да застрашат някой от вратарите.

Шест минути след началото на играта пробив на Василев завърши с ново добро центриране, но Ковачев изби в корнер. Камбуров засече с глава центрирането, но не отправи добър удар.

Две минути след това Костадинов центрира от фланга, а Ахмедов игра с глава в наказателното поле, но не затрудни Перниш. В 8-та минута Конте проби и стреля от границата на пеналта, но Макенджиев изби в корнер.

В 11-та минута Бриджидо проби и отправи удар от около 20 м, но топката мина на сантиметри от гредата.В началните минути двата тима имаха по едно добро центриране от фланговете, но не успяха да застрашат някой от вратарите.

Осем минути след това Ахмедов получи зад гърба на отбраната, но топката отиде на фланга. нападателят успя да центрира отлично в пеналта, където Христов не успя да овладее добре и Минчев отне.

В 23-та минута Камбуров предостави за Конте, който стреля от дъгата, но Макенджиев улови без проблем.

Три минути след това се стигна до бърза атака за Берое, при която Бриджидо получи от Желев и напредна по крилото. Португалецът пробва подаване за Камбуров, но Макенджиев успя да се намеси.

В 31-та минута Василев се пребори до аут линията и намери Минчев, който стреля в движение, но над вратата.

Три минути след това атака за домакините завърши с удар на Костадинов, но Перниш улови сигурно в своите ръце.

В 39-та минута Костадинов бе изведен зад гърба на отбраната и бе сам срещу Перниш, но вратарят на „зелените’ се справи блестящо.

В 56-та минута Цветков изведе отлично Камбуров зад гърба на отбраната. нападателят пое и не сбърка сам срещу Макенджиев – 0:1. 226 – ти гол за Камбуров в елита в мач номер 400 за нападателя!

В 63-та минута Камбуров изпълни прекрасен пряк свободен удар, но Макенджиев също се намеси отлично и изби в корнер.

Седем минути след това Щерев проби и центрира в пеналта. Там топка бе избита, но попадна в Лазаров, който веднага шутира, но Перниш спаси.

В 71-та минута Берое организира две добри последователни атаки, при които се получи разбъркване в пеналта на домакините, но и в двата случая бранителите се справиха.
В 74-та минута Василев получи пред наказателното поле и стреля, но над вратата.

Четири минути след това „зелените“ решиха двубоя с втори гол. Бриджидо изпревари Макенджиев и успя да центрира в пеналта. Там Камбуров се пребори за топката и тя попадна в Конте. Гвинеецът не сбърка от близка дистанция и удвои – 0:2 .

В 81-та минута нов отличен пробив на Бриджидо завърши с центриране, а в пеналта реферът отсъди нарушение срещу вратаря .
Три минути преди края Ахмедов отправи удар с глава, но Перниш спаси.

Минута преди края Конте отбеляза своя втори гол в мача и окончателно довърши съперника. Василев изведе чудесно Конте зад гърба на отбраната и играчът на „зелените“ не сбърка – 0:3.

Берое приема Левски (София) на 30 ноември от 17:30 ч.


image0 (9K)