Берое няма да играе финал в Балканската лига

Берое не успя да достигне до финала на Балканската лига и загуби от Теута Дуръс със 68:80. В отделните части 20:20, 18:25, 22:12 и 8:23. Над всички за зелените за пореден път бе Конър Франкамп, който отбеляза 26 точки. 15 добави Тре Когинс, а Александър Янев се отчете с 14.

Напълно очаквано Любомир Минчев заложи в началото на Александър Янев, Конър Франкамп, Тре Когинс, Терънс Дженингс и Тихомир Желев. Мачът започна с кош за Теута, на който беройци на свой ред отвърнаха с попадение. Равенството между двата отбора се задържа през почти цялата първа част. Размяната на точки направи така, че в края на първите 10 минути резултатът бе 20:20.

За съжаление, надеждите за по-силна втора част не се сбъднаха. Още в началото Теута успя да дръпне със 7 точки, а неуспехите в нападение зачестиха. В средата на частта чрез Александър Янев и Франкамп „зелените“ съумяха да наваксат пасива. Последните минути обаче отново бяха за албанския тим, който наниза 6 безответни точки. Почивката дойде при 38:45.

Коренно променен отбор на Берое излезе през втората част. С много силна игра в защита и пределна концентрация при нападение „зелените“ наваксаха изоставането и дори поведоха след 5 минути игра. За това време старозагорци бяха в серия 12:0 преди Теута да прекъснат серията с кош. Наред с Конър и Когинс показа на какво е способен. Частта приключи при 22:12 за Берое.

Четвъртата част напомни са слабите моменти на нашите любимци. За кратко време Берое загуби своя аванс и на свой ред изостана с цели 7 точки. Ролите в тези минути бяха тотално разменени, за жалост на баскетболна Стара Загора. Въпреки опитите играчите ни просто спряха да целят коша. До края Теута не даде шанс да помечтаем за нещо повече. Резултатът приключи при 68:80.

Утре Берое се изправя срещу Академик Бултекс 99 в двубой за бронзовите медали.


image0 (9K)