Берое не успя да спечели нищо при гостуването си на Левски

Левски победи Берое с 1:0 като домакин в  седмия кръг от Първа лига. В динамичен мач единствения гол за „сините“ вкара Антони Белмонт в 50-ата минута.

Левски започна силно срещата. Сините атакуваха докато Берое се бранеше успешно. След 15 минути игра Давиде Мариани намери прекрасно Кабрал в наказателното поле на старозагорци, но холандецът отправи некоординиран удар.

Малко след 20 минути игра  Борислав Цонев стреля , но вратарят на сините изби в корнер. От ъгловият удар старозагорци удариха греда след удар на защитника  Ерол Алкан .

Следващата възможност беше за Левски, но топовният удар на Мариани профуча над напречния стълб на Душан Перниш.

Левски действаше по-офанзивно, но и пред двете врати положенията станаха по-редки.

В 41-вата минута вратарят на софиянци Полачек беше на път да сбърка фатално. Стражът на „сините“ се подвоуми дали да хване бавна топка оставена за него от Иван Горанов, но Рубен Бригидо от старозагорци го изпревари за топката, но шутира в аут.

[ad id=“225664″]

 

Само 5 минути след подновяването на играта столичани поведоха в резултата след точен удар от средна дистанция на Антони Белмонт. Това е първо попадение за французина със снията фланелка.

Берое се опита да стигне до равенството, като Бригидо стреля опасно към Полачек, но вратаря изби. Мигове по-късно падаща от високо топка за малко не излъга Полачек и се наложи той да избива отново в ъглов удар.

[ad id=“263680″]

Директния футбол на двата отбора продължи. Следващата ситуация се откри пред крилото на беройци Меска, но той стреля разочароващо в аут. Същия сценарии се разви и по-късно, когато влезлият като резерва Леони стреля с глава над вратата на Полачек.

В 86-та минута Цонев центрира от фаул в пеналта, а там Хаджиев засече с глава. Топката обаче мина над вратата.

В последната минута на редовното време Цветкович проби към наказателното поле и подаде към Паулиньо, Перниш отклони, а топката се насочваше към мрежата, но Иван Бандаловски беше на правилното място изби от голлинията.

 


image0 (9K)