Берое не успя да спечели баскетболната купа на България

Берое загуби със 70:61 от Левски Лукойл във финалния двубой за Купата на България. За съжаление на 600-те си фенове, изпълнили „Арена Асарел“ в Правец, трофеят отиде към София. Радващото за играчите на Любомир Минчев е, че показаха невероятен дух, наваксвайки изоставане от цели 20 точки.

Берое влезе по-добре в срещата и след 5 минута игра старозагорци водиха с 11 точки на своя съперник. В средата на частта треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов прибягна до прекъсване. След него играта буквално се обърна със 180 градуса. Столичани пресираха здраво още при началната топка, което разколеба момчетата на Любомир Минчев и те започнаха да грешат несвойствено. На няколко пъти при нападение Конър Фрнакамп и Николай Стоянов губеха още в своята половина. Частта все пак приключи в полза на Берое при 17:16.

През вторите десет минути картината се запази абсолютно същата. Берое не успяваше да вкарва, грешеше в самото начало на нападенията си, а Левски Лукойл бележеше. Частта приключи при 19:5 в полза на столичани, които се оттеглиха при комфортен аванс от 35:22.

Въпреки паузата между полувремената началото на третата част започна катастрофално за Берое. След няколко успешни стрелби Левски Лукойл поведе с цели 20 пункта-27:47. В тези минути една грешна стрелба на Диян Иванов от тима на Левски Лукойл буквално обърна моментното равновесие на игрището. След нея старозагорци нанизаха поредица от попадения, намалявайки изоставането до 7 точки – 50:43. Мобилизацията на старозагорци в тези минути беше просто невероятна. Частта приключи при 53:49 за Левски Лукойл.

За радост на феновете по трибуните доминацията на „зелените“ продължи и в първите минути на последната част. След няколко чадъра и овладени борби, след страхотни попадения на Конър Франкамп и особено една забивка на Джеймс Уайт Берое се доближи на едва два пункта. След нова несполука при своето нападение столичани дадоха възможност на Тихомир Желев да отбележи 3 точки, с които за първи път от началото на втората част „зелените“ излязоха напред 57:58. Надмощието на нашите момчета обаче буквално секна и от този момент в следващите 2 минути беройци не успяха да вкарат нито едно нападение. Това даде шанс на столичани да дръпнат с аванс от 6 пункта 2 минути преди края. За съжаление, в последните секунди „зелените“ не намериха пътя към коша на своя противник нито веднъж. Левски Лукойл се възползва от това и след някои спорни отсъждания на съдийската тройка постигнаха победа със 70:61.


image0 (9K)