„Берое“ не успя да изненада „Лудогорец“ в Разград

„Берое“ загуби с 2:0 гостуването си на „Лудогорец“ в Разград. С победата домакините излязоха начело в Първа лига. Марселиньо откри за разградчани в 23-ата минута след равностойна до този момент игра. „Берое“ имаше своите шансове да изравни, но не успя да го направи. В края на мача, в 86-ата минута Джоди Лукоки донесе крайната победа за „Лудогорец“.

Домакините атакуваха повече в първите минути на мача, но не създадоха кой знае какви опасности пред вратата на беройци.

Във 2-ата минута Натанаел намери Кешерю с дълъг пас, но Душан Перниш успя да улови. Пет минути по-късно отноо Натанаел центрира към Кешерю, но Иван Иванов пресече подаването, а Павел Виданов върна с глава към Душан Перниш.

Минута след това вратарят на „Берое“ се намеси страхотно след опасно центриране на Джоди Лукоки към Марселиньо. Охене намери отлично извеждащо Карачанаков в 10-ата минута, но бе маркирана засада.

В 14-ата минута реферът не маркира нарушение срещу Мартин Райнов и домакините стигнаха до сериозна опасност. Джоди Лукоки центрира от дясно, а Марселиньо засече топката от пеналта. Тя обаче рикошира във Павел Виданов и излезе в корнер. Нищо опасно не се случи след изпълнението.

[ad id=“218001″]

Минута след това след бърза атака за „Берое“ Педро Еуженио намери Карлос Охене фронтално срещу вратата и той стреля, но не затрудни Хорхе Броун.

В следващата атака гостите отнеха бързо топката и тя попадна в Антон Карачанаков. Той стреля от дистанция, но над вратата.

В 19-ата минута Вандерсон центрира от корнер за Клаудиу Кешерю, който бе извън пеналта и засече топката от въздуха, но тя рикошира в Иван Иванов и излезе в нов ъглов удар.

В 23-ата минута Марселиньо успя да открадне топката в пеналта на „Берое“ и реализира останал сам срещу Душан Перниш за 1:0.

 

[ad id=“218001″]

Последваха минути с повече владение на топката от „Берое“, но без опасности пред Хорхе Броун.

В 39-ата минута Антон Карачанаков намери Педро Еуженио, който стреля от ъгъла на пеналта по диагонала от движение, но Хорхе Броун се намеси блестящо и изби с върха на пръстите си.

В 47-ата минута Лукас Саша центрира в пеналта, където Джоди Лукоки си пое с ръка и отбеляза. Попадението обаче резонно бе отменено заради непозволената игра с ръка.

В 56-ата минута Карлос Охене намери Педро Еуженио с дълъг пас в пеналта, но португалецът не успя да отиграе по най-добрия начин и Хорхе Броун улови.

Антон Карачанаков центрира в наказателното поле от фаул в 58-ата минута. Там обаче Павел Виданов бе задържан и не успя да отправи удар.

В 59-ата минута Джоди Лукоки центрира в пеналта, където Клаудиу Кешерю стреля, но Душан Перниш изби в корнер.

[ad id=“218001″]

Продължителна атака за Берое в 65-ата минута завърши с извеждащ пас на Карлос Охене към Серджиу Негрут, но румънецът не успя да достигне до топката.

В 76-ата минута Лукоки центрира в пеналта от пряк свободен удар. Там Клаудиу Кешерю засече с глава, но Душан Перниш се намеси страхотно и изби в корнер.

Минута след това Анисе засече с глава центрираната от Марселиньо топка, но след удара му топката мина на сантиметри от гредата.

В 80-ата минута Карлос Охене изведе Серджиу Негрут в пеналта. Румънецът премина през бранител и стреля от малък ъгъл, но Игор Пластун изби в корнер .

Три минути по-късно Марселиньо намери Лукас Саша в наказателното поле, който стреля, но топката излезе в нов корнер след рикошет в Павел Виданов.

Натанаел изведе Лукоки с перфектен пас зад гърба на отбраната и нападателят пусна топката покрай излезлия Душан Перниш за 2:0.

До края на мача двата отбора не създадоха повече сериозни голови опасности. Така „Лудогорец“ оглави класирането в Първа лига, а „Берое“ остана на петата позиция в класирането.


image0 (9K)