Берое на исторически финал за купата на България след разгром над Академик

За първи път в историята си мъжкият баскетболен отбор на Берое ще играе финал за купата на България. Това стана възможно след като старозагорския тим разгроми с 83:65 (20:11, 35:20, 18:15, 10:19) Академик Бултекс в полуфинален двубой в зала Колодрума в Пловдив. Берое ще излезе в спор за Купата-уникат срещу победителя от втория полуфинал Балкан – Лукойл Академик.

Берое бе далеч по мотивирания отбор на площадката през цялата среща и съвсем заслужено победи с разлика от 18 точки пловдивския тим.

Първата част бе спечелена от беройци с 9 точки, а до края на първото полувреме разликата стана внушителна – 55:31 или 24 точки. През тези минути силни изяви имаха Желев и Тешия.
След почивката старозагорци продължиха да контролират мача и не допуснаха изненади от обезверения си противник, който допусна много грешки. След 30 минути всичко изглеждаше решено, след като старозагорци бяха напред с 27 точки – 73:46, а в заключителната четвърт на терена не се случи нищо интересно и последния съдийски сигнал прозвуча при 83:65 в полза на Берое (Стара Загора).

Омари Гудул от Берое реалзира 16 точки, а по 13 точки вкараха Шейн Гибсън и Арън Джоунс.
За Академик Бултекс 99 най-резултатен с 20 точки бе Джордан Семпъл, а 10 точки отбеляза Димитър Димитров.


image0 (9K)