Берое и ЦСКА 1948 не излъчиха победител

Берое и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в двубой от 2 кръг на efbet Лига пред около 3 000 зрители на стадиона в Стара Загора. „Зелено-белите“ обаче могат да съжаляват за изпусната победа, тъй като бяха по-активни през целия двубой, създадоха повече и по-опасни ситуации пред вратата на съперника, но така и не успяха да отбележат.
Още във 2-та минута Октавио успя да пробие и навлезе в пеналта, където потърси Фал, но бранител на гостите успя да се намеси.

В първите десетина минути Берое пробва да затрудни съперника с няколко центрирания, но не се стигна до удар към вратата на Наумов.

Конте центрира от корнер в 14-та минута, а Фал засече с глава, но топката мина над вратата.

В 25-та минута Бакалов и Фуртадо размениха подавания, а защитника намери отлично Октавио в пеналта, който веднага шутира, но Наумов се намеси отлично и изби. В 28-та минута Камбуров предостави за Юсеин, който шутира от около 20 м, но топката ,мина покрай гредата.

В следващите десетина минути Берое отново контролираше топката и на няколко пъти стигна до опасности пред вратата на съперника, но не и да застраши сериозно Наумов.

Димо Бакалов стреля от пряк свободен удар в 40-та минута, но вратарят на ЦСКА 1948 спаси.

Две минути след това Макоута открадна топката и се опита да намери Фал в наказателното поле, но стражът на гостите изпревари нападателя със секунда и успя да отклони.

Минута преди края на полувремето Октавио намери Макоута на границата на пеналта, а той се освободи от бранител и шутира. Топката обаче се отклони от гредата и излезе в аут. Три минути след подновяване на играта Цветков отне топката пред наказателното поле и шутира, но ударът му мина покрай гредата.

В следващата атака Младенов пробва да изненада Василев с прехвърлящ удар от дистанция, но топката мина над вратата. В 55-та минута Шопов центрира за Камбуров, а той свали за Младенов, който стреля в движение, но над вратата.

В ответната атака Макоута стреля от дистанция, но Наумов улови. Берое отново притисна съперника в следващите минути и на няколко пъти създаде разбъркване в пеналта на гостите, но никой от играчите не успя да шутира опасно.
„Зелено-белите“ имаха страхотен шанс в 71-та минута. Фал бе изведен в пеналта и падна след съприкосновение с вратаря на гостите. Топката достигна до Лебон, който центрира чудесно за Макоута, а той засече с глава. Наумов обаче успя да избие със сетни усилия.

В 75-та минута Макоута направи страхотен пробив през целия терен, навлезе в наказателното поле и опита да намери Конте, но бранител успя да пресече.

Три минути след това Минчев центрира от корнер, получи се разбъркване и топката попадна в Цветков, който стреля, но ударът му мина над вратата.

В 82-та минута ЦСКА 1948 организира бърза контраатака, при която Младенов изведе Галин Иванов на стрелкова позиция, но Василев изби топката в корнер.

Младенов засече центрираната на първа греда топка, но Василев изби в нов ъглов удар.

В 86-та минута Лебон намери Цветков на границата на пеналта, а капитанът на Берое шутира. Топката обаче мина над вратата.

В добавеното време Фуртадо намери Цветков, който навлезе в пеналта и се опита да намери Фал. Наумов обаче изби, а топката попадна в Конте, който стреля от въздуха. Ударът му влизаше във вратата, но срещна тялото на играч на гостите.


image0 (9K)