Берое и Ботев не се победиха в здрав мач на стадиона под Аязмото

Берое и Ботев (Пловдив) не се победиха, завършвайки 1:1 в шампионатен двубой от 28 – я кръг. Старозагорци доминираха през по-голямата част от срещата, създадоха повече възможности от съперника и логично поведоха в 70-ата минута чрез Педро Еуженио. Три минути по-късно обаче отсъдена за игра с ръка дузпа бе реализирана от Тодор Неделев, който възстанови паритета в резултата.
Във втората минута Тодор Неделев проби отляво и необезпокояван центрира в наказателното поле, но неколцина играчи на гостите се разминаха с кълбото и то напусна пределите на терена в аут.

Шест минути по-късно Педро Еуженио центрира от корнер, а Филип Филипов от гостите игра с топката, която кацна на напречната греда над Даниел Кайзер, но впоследствие ситуацията бе овладяна.

В 14-ата минута Педро Еуженио изведе Мартин Камбуров зад гърба на отбраната, но последният в защитата на гостите успя все пак да притесни нападателят на „Берое“ и засуети опита му за изстрел, изчиствайки в ъглов удар. При последвалото центриране обаче не се стигна до опасност пред вратата на Даниел Кайзер.

Три минути след това Матеус Леони получи топката вляво по атаката на „Берое“, но вместо да стреля от малък ъгъл по диагонал, бразилецът предпочете да потърси свой съотборник в малкия пеналт, но бранител на гостите изби в ъглов удар. При последвалия корнер Александър Цветков засече топката с глава, но я изпрати на около метър встрани от целта.

В 21-ата минута Мартин Камбуров получи топката отдясно и потърси намиращия се на границата на пеналта Матеус Леони, който се опита да стреля с глава от тази позиция и въпреки че ударът бе силен, не затрудни особено Даниел Кайзер, който улови.

В 38-ата минута Александър Тонев отправи опасен изстрел по диагонал от 25 метра, но Душан Перниш реагира безупречно и парира удара.

В последната минута на първата част Александър Тонев стреля плътно от дъгата на наказателното поле, а топката срещна десния страничен стълб на вратата, пазена от Душан Перниш.

В 49-ата минута Педро Еуженио стреля от 24 метра фронтално на целта, но изпрати топката на около метър над нея.

Секунди след това Рубен Бриджидо стреля от границата на пеналта, но Даниел Кайзер улови, а впоследствие и даде началото на атака за гостите, която завърши с изстрел на Антонио Вутов по земя, но Душан Перниш също бе безпогрешен и улови.

В 55-ата минута многоходова атака от страна на гостите завърши с удар на Александър Тонев от границата на наказателното поле, но встрани от целта.

В ответната атака Иван Бандаловски изведе Рубен Бригидо, който стреля от малък ъгъл, но топката срещна въшната страна на мрежата.

В 70-ата минута Рубен Бриджидо изведе откъсващия се от отбраната на гостите Мартин Камбуров, който стреля плътно от границата на пеналта, но Даниел Кайзер отрази. Все пак топ
ката попадна в Педро Еуженио, който от непосредствена близост вкара топката във вратата на гостите за 1:0.

В 73-ата минута гостите от Пловдив получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар заради игра с ръка от страна на Ерол Алкан. Зад топката застана Тодор Неделев, който бе безпогрешен – 1:1.

В 81-ата минута Тодор Неделев стреля от пряк свободен удар, заложен на 30 метра от целта, но изпрати топката над вратата.

Две минути по-късно Антонио Вутов стреля от ъгъла на пеналта, но изпрати топката над рамката.

В 87-ата минута Педро Еуженио стреля опасно от 22 метра, но не намери целта.


image0 (9K)