Берое и американецът Реджър Дауъл се разделиха!

Гардът Реджър Дауъл повече няма да бъде част от отбора на БК Берое. До този развой се стига след посигнато съгласие от двете страни. Американецът дойде през летния период в старозагорския тим и до момент записа 12 двубоя на своята сметка, в който реализира общо 183 точки, средно по 15,3 на двубой. Общо 326 игрови миниути записа Дауъл за този период, като в статистиката личат още 27 борби и 48 асистнции.

Това е най-силният сезон до момента в кариерата на 29 годишния американец, роден в Дънканвил, Тексас. В кариерата си освен екипа на Берое Реджър Дауъл е играл още за отборите на Цмоки Минск, Пенярол Мар дел Плата, Ариес Трикала, Капфенберг Булс, БК Приевидза, Докса Левкада, Халман Виена, Динамо Тбилиси.

По повод престоя си в България пред клубния сайт на Берое гардът заяви: „Доволен съм от прекараното време в Берое. Имах възможност да участвам в 12 двубоя през сезона. Имахме победи, допуснахме и някои загуби. Надявам се, че за в бъдеще Берое ще бъде още по-успешен. Разделяме се по взаимно съгласи“


image0 (9K)