Берое изхвърча от шестицата след загуба от Черно море

Берое загуби от Черно море като гост във Варна с 2:0 в мач от 12 кръг на първенството. Исмаил Иса откри резултата в 38-та минута, а Мартин Минчев реализира дузпа в 85-та за крайното 2:0. На загрявката вратарят  на Берое Душан Перниш получи контузия и беше заменен под рамката от Пламен Колев.

В началните минути на мача двата тима организираха по няколко добри флангови атаки, но не застрашиха вратарите.

В 10-та минута Конте получи на фланга и се опита да намери Йосипович в пеналта. Панов обаче в последния момент изчисти в корнер.

След изпълнението топката попадна в Бриджидо, който стреля извън наказателното поле, но не затрудни стража.

В 22-та минута топката бе центрирана два пъти в пеналта на „Берое“, но и в двата случая изстрели на играчи на домакините бяха блокирани.

Следващите десетина минути двата тима предложиха много битка на тежкия терен и не успяха да застрашат някоя от вратите. В 35-та минута Минчев успя да открадне една топка, навлезе в пеналта и стреля в близкия ъгъл, но Колев спаси.

Минута след това Иса засече с глава центрирана от фланга топка, но бе много неточен.

Домакините успяха да излязат напред в резултата в 38-та минута. Исмаил Иса получи извеждащо подаване от Панайотов зад гърба на отбраната, навлезе в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл с удар по земя – 1:0.

Четири минути след това Минчев получи пред наказателното поле и стреля от границата, в далечния ъгъл, но Колев се намеси отлично и изби.

В самия край на полувремето Бриджидо отправи удар от дистанция, но Митрович успя да улови. Седем минути след подновяване на играта Минчев намери Бриджидо на фланга. португалецът навлезе и стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на метър от гредата.

В 56-та минута Минчев центрира много опасно, но Митрович успя да избие.

Минута след това отново Минчев шутира от дистанция, но стражът на домакините отново спаси и изби в корнер.

След неговото изпълнение Йосипович засече топката с глава, но ударът му срещна гредата. Ангелов успя да я върне в малкото наказателно поле, където се получи сериозно разбъркване, но в крайна сметка Митрович улови.

В 59-та минута Иса бе изведен зад отбраната от Кики и остана сам срещу Колев, но вратарят на „Берое“ отрази удара на нападателя.

Три минути след това Енрике центрира от фаул, а Димов игра с глава. Колев обаче успя да улови.

В следващите минути двата тима организираха по няколко бързи атаки, но те не доведоха до удар към вратите.

В 79-та минута Андраде предостави в пеналта за Ндонгала от фаул, но играчът на домакините не успя да отправи добър удар.

Четири минути след това Иса бе изведен в наказателното поле и се опита да намери Енрике, който падна в пеналта след съприкосновение с Василев и реферът посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Мартин Минчев и прати топката в долния десен ъгъл на Колев – 2:0.

В последната минута Педро центрира опасно от фаул, но никой не успя да засече топката.


image0 (9K)