Берое изтърва да бие Лудогорец в Стара Загора

Отборите на Берое и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в първа среща от 32-рия кръг на първата шестица на футболното първенство.
Двубоят в Стара Загора бе много динамичен и двата тима пропуснаха куп шансове да стигнат до победата.
Домакините бяха съвсем близо до нея, след като в 85-ата минута Педро Еуженио откри резултата с прекрасен гол от над 25 метра, но в добавеното време Лудогорец изравни след изпълнение на корнер. Драгош Григоре насочи с глава топката към вратата на Берое, тя се удари в гредата, в гърба на вратаря Душан Перниш и влезе в мрежата за 1:1.
Равенството остави Лудогорец на първо място в класирането със 71 точки, докато Берое е на четвърто място с 51.
Още в началните минути домакините погледнаха към вратата на Пламен Илиев и в четвъртата минута Мешка отправи коварен удар, който обаче бе уловен от национала.
Малко по-късно гостите отговориха с удар на Клаудиу Кешерю, а Никита Баранов изтърва пред вратата на Лудогорец.
Последваха шансове за гол пред Педро Еуженио за домакините и Вандерсон за гостите, но Пламен Илиев и Душан Перниш се справиха и с тях.
През второто полувреме играта продължи да бъде двуостра, като имаше и серия от сблъсъци по терена, които доведоха до куп жълти картони.
В 75-ата минута гол на Джоди Лукоки за Лудогорец правилно бе отменен заради засада, а три минути след това топката кацна на гредата на Пламен Илиев след центриране на Иван Бандаловски.
Така се стигна до 85-ата минута, в която мощният далечен удар на Еуженио даде преднина на Берое. Голът накара гостите да се хвърлят отчаяно в атака и при последното си статично положение в мача те стигнаха и до изравнителния гол.


image0 (9K)