Берое изпадна в тежка криза! Засега изход не се вижда

Мачът с Витоша Бистрица бе дъното до което стигна Берое с лекота, сред като заралии паднаха от скромния тим с 0:1 пред една шепа фенове. В изиграните пет мача от пролетния полусезон треньорският щаб и футболисти направи и невъзможното да изпадне отборът в невиждана криза и това съвсем нормално разгневи феновете, които открито поискаха оставката на Александър Томаш.
От амбициите за битка за третото място Берое може и да се отзове на шестото, и най-хубавото от цялата история е, че тимът няма да страхува за мястото си в елита за следващия сезон.
Сривът в играта е очеваден и вече от самолет се вижда, че нещата в съблекалнята не са такива каквито трябва да бъдат за един отлично финансово обезпечен отбор какъвто е Берое.
Вероятно Томаш е изтървал „съблекалнята“, но за това може само да се гадае, но играчите от началото на пролетния дял са неузнаваеми на терена. Затова час по скоро някой от големите началници трябва да излезе пред медии , фенове и точно да обясни каква е ситуацията. А не както в момента спортния директор Валентин Грудев неистово да защитава треньора, а от своя страна Томаш упорито да отказва да си подаде оставката.
Влиза се в един омагьосан кръг от който трудно след всеки изминал ден ще се намери вярното решение. Двамата хвърлиха вината върху футболистите, Грудев заплаши с чистка, Томаш пък се усъмни в „искреността“ на някои футболисти. Господа това което говорите пред медиите просто не е сериозно и не ви подхожда. Все пак тези момчета които защитават зелената фланелка вие сте ги селектирали, да и те имат вина, ама не може само те да са виновни за сегашното положение. Затова час по скоро трябва да се вземат кардинални мерки от излизане от кризата, но вероятно ръководните фактори в момента нямат готов отговор на създалата се ситуация.
Че отборът бе отслабен е видно, след продажбата на трима основни играчи – Хаджиев, Райнов, и Цонев, а на тяхно място май не се взеха техни заместници поне добри колкото тях.
Вярно Еуженио и Охене се завърнаха под Аязмото, но досега и двамата са разочарование. Португалецът няма силен мач, а Охене излезе в „едномесечна почивка“ заради глупавата си постъпка при гостуването на Локомотив Пд (получи червен картон за опит за удар при спряна игра, въпреки че мнозина твърдят че е спорен, но това няма значение).
Вярно е че има доста кадрови проблеми, но не говори добре за клуб като Берое да не разполага минимум с 18 горе – долу равностойни футболисти.
Е знае се отдавна че Ангелов и Вандерсон са трайно контузени, но на тях не се потърсиха заместници. Едва след продажбата на тримата , при положение се знаеше че Райнов и Цонев дори да не бяха трансферирани нямаше да подновят договорите не бяха намерени техни заместници.
Феновете са в правото да недоволстват най-вече от играта на отбора, но засега няма адекватна реакция от ръководството, и въпреки че дни преди мача беше проведена среща между двете страни, резултата май от нея е нулев.


image0 (9K)