Берое изнесе лекция на Левски и го помете на Герена

Берое победи Левски с 1:3 в мач от 5 кръг на първенството. Старозагорци изиграха много силен двубой и спечелиха напълно заслужено. Мачът бе прекъснат за около 20 минути заради проблем с осветлението. „Зелените“ започнаха по-добре мача и владееха инициативата през първата част. Берое излезе напред в резултата в 18-та минута след гол на Педро. След почивката „Берое“ довърши противника. Мартин Камбуров удвои в 54-та минута, а 13 минути по-късно отбеляза отново, реализирайки своето попадение номер 221 в елита на България! Франко Мазурек намали в 75-та минута на мача.
„Берое“ организира добра атака още във 2-та минута. Педро проби и намери Минчев, който стреля от около 22м. Миятович обаче бе на мястото си и спаси.

В 9-та минута осветлението на стадиона угасна, а Берое организира бърза атака по крилото. Педро проби и центрира по земя за Йосипович. Нападателят се размина на сантиметри. Цветков достигна и центрира отново, но защитата се справи.

Минута след това играта бе прекъсната заради липсващото осветление на стадиона. Това продължи над 20 минути, след което играта бе подновена.
„Зелените“ излязоха напред в резултата в 18-та минута след страхотен гол на Педро. Португалецът получи от Минчев, опита удар, но той бе блокиран. Цветков върна за педро и той прати топката в мрежата с плътен удар по земя – 0:1.

В 23-та минута Василев стреля от дистанция, но Миятович улови. Минута след това вратарят изпревари за секунди Педро след извеждащ пас на Бриджидо.

Три минути след това Робърта получи пред наказателното поле и стреля. Иванов отклони, но Перниш се намеси страхотно и изби в корнер.

В 42-та минута Минчев центрира от корнер. Бандаловски засече топката с глава, но тя срещна страничния стълб и се върна в пеналта, където сантиметри лишиха Йосипович от добавка.

Две минути след подновяване на играта Минчев бе на стрелкова позиция в пеналта, но не намери целта.

Берое удвои своя аванс в 54-та минута. При бърза атака за „зелените“ Педро изведе Камбуров на стрелкова позиция и нападателят не сбърка сам срещу Миятович – 0:2 .
Четири минути по-късно Станислав Иванов центрира от фланга, но Бандаловски изчисти точно пред Робърта.

В 60-та минута Нашименто стреля много опасно от дистанция, но Перниш спаси.

Четири минути след това Мазурек стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на Перниш.

В 67-та минута Мартин Камбуров реализира своя гол номер 221 в елита на България и покачи на 0:3. След нова бърза атака за „Берое“ Педро излезе на стрелкова позиция и стреля, но Миятович изби. Топката попадна в Мартин Камбуров, който я прати в мрежата със силен удар – 0:3.
В 70-та минута Паулиньо бе на добра позиция и стреля, но Перниш спаси отново.

Шест минути след това „Левски“ намали резултата. Мазурек се възползва от грешка в отбраната и прати топката в мрежата с удар от пеналта – 1:3 .

В 82-та минута Паулиньо получи в пеналта и веднага стреля, но Перниш се намеси.

Домакините натиснаха в последните минути, но не стигнаха до сериозна опасност.

В добавеното време Бриджидо имаше отличен шанс сам срещу стража, но Миятович отрази удара на португалеца.

Така Берое записа четвърти пореден успех срещу „Левски“, побеждавайки съперника с 3:1 на неговия стадион!


image0 (9K)