Берое измъкна трите точки при гостуването си на Ботев във Враца

Берое надделя като гост на Ботев във Враца с 1:0 в двубой от 19-и кръг на Първа професионална лига. Двата отбора изиграха двубой, изпълнен както с много борба, така и с добри голови ситуации пред вратите, пазени от Душан Перниш и Красимир Костов. Единственото попадение в двубоя бе дело на Мартин Камбуров от дузпа в 23-ата минута.

В 3-ата минута Валери Божинов изведе Емил Стоев на стрелкова позиция, но Душан Перниш успя да отрази последвалия удар.

Опит за центриране на Йордан Апостолов в 10-ата минута бе засуетен от стража Перниш, който се намеси своевременно и улови кълбото.

Две минути по-късно Даниел Генов стреля диагонално от ъгъла на наказателното поле, но Душан Перниш отново бе безпогрешен и улови.

В 22 – та минута  Вандерсон бе фаулиран в големия пеналт и главният арбитър Георги Кабаков посочи бялата точка. Зад топката застана Мартин Камбуров, който с хладнокръвно изпълнение в долния ляв ъгъл откри резултата за старозагорци със своя гол №215 в елита.
В 26-ата минута Валери Божинов направи опит да прехвърли стража на Берое, но Душан Перниш не се подведе и улови топката.

Още в началните секунди след подновяването на играта беройци застрашиха вратата на домакините след бърз пробив, завърши с центриране на Рубен Бриджидо, но бранител на Ботев изчисти, преди топката да стигне до Александър Цветков.

В 67-ата минута с подаване от дълбочина от страна на Йордан Апостолов бе намерен Юлиан Ненов, който преодоля стража Перниш, но Камен Хаджиев се бе притекъл на помощ и изчисти кълбото. В 86-ата минута многоходова атака на домакините завърши с изстрел на Валери Божинов от дъгата на наказателното поле, но Душан Перниш улови без проблеми.


image0 (9K)