Берое затрудни максимално неубедителен Лудогорец

Шампионът Лудогорец постигна минимална, но важна победа като в 15-ия кръг се наложи с 1:0 над Берое. Единственото попадение вкара Джоди Лукоки в 81-ата минута, а с този успех орлите имат 38 точки или с три повече от ЦСКА-София и с 4 пред Левски. Берое, който миналата година имаше нещастието да отнесе 7 гола в Разград, е на 4-о място с 27.

Лудогорец влезе трудно в мача, а играчите след мача от турнира Лига Европа изглеждаха тежки и тромави. И още преди да измине и минута след началото на срещата гостите можеха да поведат. Кампаняро сбърка при разиграването пред собственото си наказателното поле, Мешка пое топката на около 2-3 метра пред дъгата. Веднага стреля, но топката премина встрани от лявата сглобка зад Ренан. В 20-ата минута съдиите сбъркаха и маркираха засада на Борислав Цонев при атака с Вандерсон Виана, като телевизионните повторения показаха грешката на арбитрите.

Само пет минути по-късно Берое отново имаше добра възможност, отново открила се пред Мешка. Братът на португалската звезда Брума комбинира с намиращия се в наказателното поле Цонев, който с едно движение елиминира Моци, но ударът му от 10 метра под ъгъл премина доста встрани от целта.

Две минути преди края на полувремето Вандерсон намери Кешеру в пеналта, който стреля от въздуха в близкия ъгъл, но Перниш изби в корнер.

В ответната атака Вандерсон проби прекрасно по левия фланг и нахлу в пеналта, но там Недялков бе с решитална намеса в последния момент.

Второто полувреме започна в същото темпо и русло, като първата атака беше за гостите, но Лукас Саша с шпагат спря атака през центъра.

Две минути след подновяване на играта Вандерсон центрира опасно на два пъти в наказателното поле на Берое, но защитата се справи и домакините не създадоха опасна ситуация. В ответната атака Алфредо имаше шанс, но Недялков се намеси решително. В 52-та минута Кампаняро опита удар от границата на пеналта, но бе изключително неточен.

Две минути след това и Марселиньо пробва от същата позиция, но топката мина покрай вратата.

В следващата атака Кампаняро изведе Вандерсон на стрелкова позиция, но ударът на бразилеца мина на метър от гредата.

Отговорът на домакините дойде в 55-ата минута, когато вратарят Перниш трябваше да спасява силен, но право в него диагонален удар на Джоди Лукоки.

Старши треньорът Антони Здравков опита две промени в състава на домакините и пред една от резервите Якуб Шверчок се озова в чудесна голова позиция в 75-ата минута. Марселиньо с чудесен пас по тревата изведе Швиерчок отляво в наказателното поле.

В 81-ата минута Лудогорец все пак стигна до гол. Джоди Лукоки се разписа с глава, след като засече центриране от ляво. Той се мушна между Георги Ангелов и Камен Хаджиев и прониза вратаря Перниш. Асистенцията беше на левия бранител Натанаел, който се беше включил в атака.


image0 (9K)