Берое започна контролите с успех над Спартак Плевен

Баскетболистите на Берое спечелиха приятелския двубой с отбора Спартак Плевен, надделявайки с 80:72. Мачът, игран в димитровградската зала „Младост“, бе първа проверка за беройци в предсезонната подготовка на отбора и първи от началото на месец март, когато коронавирусът прекрати сезона в НБЛ. За „зелените“ заради неразположение мачът пропусна Павел Маринов. Проверката бе четвърта за гостите от Плевен от началото на подготовката.

Берое започна силно още с първия съдийски сигнал на срещата. След само 3 минути „зелените“ успяха да отворят добър аванс пред своя противник. Здравата игра в защита и високият процент успешна стрелба направиха преднината на Берое двуцифрена. Частта приключи пред 20:8 в ползва на символичните домакини.

На почивката Любо Минчев направи няколко промени в отбора. От своя страна тимът от Плевен подобри представянето си в двете части на играта. Това даде резултат и разликата бе намалена на 1 точка. Последният сигнал за първото полувреме дойде при 29:28(9:20) за Берое.

В началото на третата част старозагорци отново намериха своята игра и поведоха със 7 пункта пред Спартак. В заключителните минути на третите десет минути обаче късметът обърна гръб при стрелбата на „зелените“ и след две последователни грешки плевенчани излязоха напред в резултата. Третата четвърт приключи при 53:54 за Спартак.

Подобно на завършека на предишната част и първите минути на последната четвърт бяха в полза на тима от Плевен. Високият процент успешна стрелба на гостите от зоната на трите точки им позволи да поведат в резултата с 8 точки. С повече концентрация и енергия в последните минути беройци наваксаха изоставане и дори излязоха напред в резултата след много силни 120 секунди. Спартак опита, но не успя да се върне в срещата и загуби с 80:72.


image0 (9K)