Берое записа първа победа в Националната баскетболна лига

Берое записа първа победа в Националната баскетболна лига. При гостуването си на Ямбол беройци се наложиха с 93:82.

Първата четвърт в мача бе равностойна. Беройци откриха резултата с кош от фаул на Остин Прайс, на което домакините отговориха с 5 последователни точки. Този момент остана единственият в мача, в който Ямбол водеше. Забивка на Антъни Уокър и тройка на Реджър Дауъл донесоха преднина на старозагорския тим, който съумя да я увеличи до 16:9 след точно 5 минути игра. За отрицателно време Ямбол заличи преднината на беройци, стигайки до 18:18. Силни изяви на Иван Лилов обаче дадоха предимство на нашите. След 10 минути игра те водеха с 24:21.

Тимът на Ямбол се държеше на близка точкова дистанция от Берое едва няколко минути през втората част. По-високата класа на беройските състезатели си каза думата и с методични действия в атака нашите увеличиха преднината си до цели 14 точки при 31:45 след близо 18 минути игра. До почивката Ямбол намали изоставането си на 11 пункта при 37:48.

След почивката Ямбол стартира с тройка на Дарин Иванов. В следващите минути играта бе равностойна, но след малко повече от 3 минути игрово време домакините се доближиха само на 5 точки от Берое – 47:52. След още 2 беройци отново водеха с 5 пункта, но за щастие Иван Лилов намали напрежението в беройския лагер с точно попадение от зоната за 3 точки. Именно добрата успеваемост от далечно разстояние в последната минута на частта на Дауъл и Сашо Янев донесе комфортните 13 точки преднина за нашите 10 минути преди края.

Заключителната четвърт премина спокойно. Играчите на Берое не позволиха никакво отпускане. В крайна сметка финалната сирена дойде при резултат 82:93, което е стъпка в посока на това отборът да излезе от лошата седмица, която имаше след загубата от Левски Лукойл в откриването на шампионата и последвалото отпадане от ФИБА Къп.

Най-добър в мача бе капитанът Сашо Янев, който се отличи с 24 точки, 9 борби и 4 асистенции. 15 точки отбеляза Реджър Дауъл, а Иван Лилов добави 13. За Ямбол най-резултатен бе Дарин Иванов с 19 точки.

В следващия кръг на 19 октомври, събота, от 18 часа Берое приема Спартак Плевен.


image0 (9K)