Берое загуби първия мач от финала за титлата в НБЛ

Берое стартира с поражение битката за титлата в Национална баскетболна лига след като отстъпи с 81:96 на Лукойл Академик в първия мач във финалната серия.Вторият мач е в сряда, отново в Правец.

Двубоят днес започна нервно и за двата тима. Първи напред излязоха Лукойл Академик, които успяха да си осигурят аванс от 6 точки при 16:10. След това обаче Берое успя да изравни и дори да поведе при 22:19 в края на първата част.

Втората обаче започна доста по-убедително за домакините, които след серия от 12:0 поведоха с 30:25.Последва същата серия за Берое като основната заслуга за това бе на Тихомир Желев. Гардът, който изнесе силни мачове и я полуфиналите, вкара 3 поредни тройки и поведе съотборниците си към обрата. Така на почивката Берое поведе с 42:39.

Ключова за крайния изход се оказа третата част. Тогава домакините успяха да запишат най-големият си аванс в този двубой-10 точки. Берое обаче запази шансовете си като затвори частта при 71:64 в полза на Лукойл Академик.

В началото на четвъртата част разликата отново стана 10 точки. В този момент нервите отново взеха връх и авансът на Лукойл стана 16 точки. В средата на частта Берое остана и без Омари Гудул, напуснал заради пет лични нарушения. Така до края двубоят просто се доиграваше.


image0 (9K)