„Берое“ загуби от ЦСКА и финишира на четвърто място

С гол от дузпа на Кирил Десподов ЦСКА-София победи Берое с 1:0 в последния кръг за сезона в първата шестица на Първа лига.

Двубоят бе без значение за домакините и очаквано „червените“ не излязоха пределно мотивирани на терена. Не така стояха нещата за гостите от Стара Загора, които се нуждаеха от победа, за да запазят шансове за класиране в баража за Лига Европа, но в същото време Левски трябваше да загуби от Верея. Последното не се случи и Берое финишира на четвърто място в крайното класиране, а „сините“ ще играят срещу Черно море.

[ad id=“225664″]

Берое имаше териториално превъзходство и на три пъти пропуски лишиха гостите от попадение през първата част. Борислав Цонев пропусна две чисти положения, а веднъж Матеус Леони не успя да нанесе точен завършващ удар.

„Червените“ имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Кирил Десподов, но реферът Петър Костадинов подмина ситуацията.

Второто полувреме започна отново със ситуация пред вратата на ЦСКА-София. Борислав Цонев отново бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му по диагонала срещна страничната греда.

[ad id=“263680″]

Старозагорци пропиляха своите шансове и бяха наказани в 66-ата минута, когато капитанът на гостите Мартин Райнов фаулира Кирил Десподов и този път реферът отсъди дузпа, която потърпевшият реализира за 1:0.

В 76-ата минута Берое можеше да изравни, но удар на Мартин Камбуров с глава бе спасен от Черниаускас.

[ad id=“236993″]

В добавеното време Мартин Райнов получи втори жълт картон и Берое доигра последните секунди с човек по-малко.


image0 (9K)