Берое загуби от Арда накрая

Берое загуби от Арда с 3:1 в мач от III кръг на efbet Лига. Двубоят се игра на ст. „Локомотив“ в Пловдив. Старозагорци определено не заслужаваха да загубят в интересен и динамичен мач. „Берое“ излезе напред в резултата в 14-та минута чрез Йосипович, а домакините изравниха в 33-та след гол на Румян Ховсепян. „Берое“ остана с човек по-малко още в 39-та минута, но въпреки това имаше по-чистите положения в мача и определено може да съжалява за победата. В самия край на срещата резервата Илиша Сам отбеляза две попадения и донесе историеската победа за тима на Арда.
Берое организира добра атака още във 2-та минута. Бриджидо навлезе в пеналта с хубав пробив, но се засуети и върна за Василев. Той пробва центриране, но то бе блокирано.

До 10-та минута двата тима се разминиха по няколко опасни атаки, които обаче не завършиха с удар към някоя от вратите.

Берое излезе напред в резултата в 14-та минута. Александър Василев центрира чудесно в пеналта, където Йосипович бе на точното място и прати топката в мрежата с удар от въздуха – 0:1.
В 18-та минута Желев размени подавания с Йосипович и изведе нападателя в пеналта. Там швейцарецът пробва удар от малък ъгъл, но топката излезе в аут.

Минута след това Минчев стреля от дистанция, но топката мина на метър от горната греда.

Домакините изравниха резултата след бърза атака в 33-та минута. Аморим намери Кръстев в наказателното поле, който предостави за Ховсепян и арменецът не сбърка от близка дистанция – 1:1.

Берое остана с човек по-малко на терена, след като Никита Баранов бе изгонен за втори жълт картон.

В 51-та минута Берое отлична възможност да отбележи втори гол въпреки че беше в намален състав на терена.
Португалското крило Бриджидо се отскубна и навлезе в пеналта, където бе задържан, но остана на крака, финтира Кръстев и отправи удар, но той мина на сантиметри от гредата.

Пет минути по-късно Минчев изведе отлично Йосипович. Той пое топката и навлезе в наказателното поле. Там бе блокиран, но финтира бранител и Караджов, след което отправи удар от малък ъгъл, но стража спаси.

В 78-та минута на сцената излезе Мартин Камбуров, койт можеше да реши до голяма степен мача. Бриджидо го изведе зад отбраната и ветеранът пробва да преодолее елегантно Караджов, но вратарят спаси.

Две минути след това Ненов проби и навлезе в пеналта, но точно преди да отправи удар Гаич успя да избие в корнер.

Вторият фрапатне пропуск на Камбуров бе в 80-та минута, когато нищо не беше решено.
Бриджидо проби отлично и предостави за Камбуров, който от точката за дузпа прати топката на метър от гредата.

Арда поведе минута преди края, когато центрирана от дясно топка премина през куп от играчи и Илиша Сам я прати в мрежата от непосредствена близост – 2:1

В добавеното време Илиша Сам финтира елегантно Алкан след като промуши топката между краката му до тъчлинията, след което „прегази“ Василев и прати топката в мрежата с удар от наказателното поле – 3:1.


image0 (9K)