„Берое“ завърши 2:2 с „Дунав“ в контрола

„Берое“ завърши 2:2 с „Дунав“ в първата си контролна среща от лятната подготовка. Двубоят се игра на „Спортна база Берое“ в Стара Загора. Гостите излязоха напред в 20-ата минута с попадение на Бирсент Карагарен. „Зелените“ обаче стигнаха до пълен обрат през втората част. Ерик Почански изравни в 57-ата минута, а Камен Хаджиев бе точен в 72-ата минута с глава при дебюта си с фланелката на старозагорския тим. Преслав Петров изравни за „Дунав“ в 89-ата минута на мача.

Проби в отбора на „Берое“ кара Александър Хардалов, който започна като ляв бек в днешната среща. Мартин Райнов носеше капитанската лента.

В 7-ата минута Александър Хардалов нахлу от ляво и пробва да центрира за Антон Карачанаков в наказателното поле, но Христо Попадийн успя да иззисти в корнер. След изпълнението на ълговия удар обаче не се случи нищо опасно.

В 17-ата минута Мартин Райнов сбърка в центъра на терена, Тейнур Марем пое, намери Диян Димов, който центрира за Бранимир Костадиниов, но Душан Перниш пресече.

Минута след това Карачанаков центрира от корнер в наказателното поле и внесе смут в отбраната на гостите, но те се справиха със ситуацията.

„Дунав“ поведе с 20-ата минута след попадение на Бирсент Карагарен. Андреас Васев проби от ляво, навлезе в наказателното поле, центрира по земя, където Бранимир Костадинов пропусна за Карагагерен, който бе точен за 0:1.

В 32-ата минута Александър Хардалов изпълни тъч за Борислав Цонев, който скоростно центрира в наказателното поле, където обаче Попадийн изчисти.

Борислав Цонев центрира от корнер в 33-ата минута където Конов боксира, топката попадна в Карлос Охене, който стреля от сериозна дистанция, но не бе точен.

Бирсент Карагарен изведе Бранимир Костадинов зад гърба на отбраната в 34-ата минута, но Костадинов не намери целта с удара си.

В 35-ата минута Антон Карачанаков се измъкна между двама в русенската отбрана на скорост, Конов излезе да го пресрещне, Карачанаков успя да го залъже и да стреля към вратата, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

Минута след това Цонев намери Карачанаков, който между защитата стреля, но след рикошет Конов успя да улови.

В 37-ата минута Мартин Райнов изведе Пламен Тенев зад гърба на отбраната, който напредна добре и даде добър пас за Денислав Станчев, който пробва с пета да отбележи, но не успя да намери целта.

В 45-ата минута Карлос Охене пресече един пас и с глава намери Антон Карачанаков, който свали за Борислав Цонев, който намери Денислав Станчев. Младокът напредна и стреля добре, но топката мина покрай гредата.

В 51-ата минута Веселин Пенев стреля директно от пряк свободен удар на около 25 метра фронтално на вратата, но топката премина над вратата на Станислав Антонов.

В 57-ата минута Надим Ангелов намери Емин Ахмед в средата на терена, той пусна в ляво за Веселин Пенев, пред който имаше пространство. Бранителят центрира, след като Станчев не успя да овладее топката попадна в Ерик Почански, който финтира отбраната на „Дунав“ и прати топката в мрежата за 1:1.

Ерик Почански пресече една топка в 61-ата минута и пробва да нанесе удар, но насочи прекалено слабо топката към Станислав Антонов, който улови.

В 70-ата минута Ерик Почански стреля от пряк свободен удар, но прати топката право в построената стена.

В 72-ата минута Денислав Станчев центрира страхотно от пряк свободен удар при който топката бе заложена на 1-2 метра от аут линията. Камен Хаджиев засече с глава и се разписа за 2:1.

Васил Шопов размени подавания с Андреас Васев в 77-ата минута, след което навлезе в наказателнот поле където подаде на Преслав Петров, който стреля, но отлично се намеси Михаил Михайлов и изби, а след това Камен Хаджиев изчисти в корнер.

В 86-ата минута след пробив от ляво, Емин Ахмед бе финтиран от играч на „Дунав“, който центрира в наказателното поле. Михаил Михайлов остана под топката, но и Преслав Петров не успя да засече.

Минута преди края на редовното време топката попадна в Преслав Петров в наказателното поле на „Берое“, той се измъкна добре и прати топката в мрежата за 2:2.

СТАТИСТИКАТА

„Берое“ (Стара Загора) – „Дунав“ (Русе) 2:2
голмайстори: 0:1 Бирсент Карагарен 20′, 1:1 Ерик Почански 57′, 2:1 Камен Хаджиев 72′, 2:2 Преслав Петров 89′
„Берое“ (Стара Загора) – първо полувреме: Душан Перниш, Пламен Тенев, Асен Георгиев, Георги Динков, Александър Хардалов, Мартин Райнов (к), Карлос Охене, Борислав Цонев, Денислав Станчев, Емил Ахмед, Антон Карачанаков; старши треньор: Александър Томаш
„Берое“ (Стара Загора) – второ полувреме: Михаил Михайлов, Пламен Тенев, Камен Хаджиев, Надим Ангелов, Веселин Пенев (к), Руси Чернаков, Атанасов Панов, Емин Ахмед, Денислав Станчев, Александър Хардалов, Ерик Почански; старши треньор: Александър Томаш
„Дунав“ (Русе): Александър Конов, Христо Попадийн, Тейнур Марем, Петър Патев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Красимир Станоев, Андреас Васев, Бирсент Карагарен, Васил Шопов, Бранимир Костадинов (Станислав Антонов, Преслав Петров, Михаил Милчев, Олексей Ларин, Стефан Митев, Сонер Хюсеин, Веселин Добрев); старши треньор: Веселин Великов
жълти картони: Руси Чернаков (74′ – тактически фаул) [„Берое“]
главен съдия: Владимир Вълков (Пловдив)
стадион: „Спортна база Берое“, Стара Загорта


image0 (9K)