Берое допусна трета загуба у дома в НБЛ

Баскетболистите на Берое отстъпиха на Спартак (Плевен) с 84:89. Двубоят бе оспорван през цялото време, но повечето грешки на „зелено-белите“ и успеваемостта на Спартак от тройката ги лишиха от победата в тази среща.

През първата част играчите на Любомир Минчев наваксаха аванс успяха да обърнат тези на Александър Дяков от 5:10 на 14:10. Първата четвърт завърши при резултат 23:18 в полза на домакините.

През втората част играта беше отново оспорвана. Две грешки на плевненчани и два отбелязани коша върнаха аванса на Берое. Няколко минути преди края на третата част тежък удар в устата принуди Шейн Гибсън да напусне терена и да прекрати своето участие за днес в двубоя.По всяка вероятност травмата му ще го извади за мача в Тиват в първата полуфинална среща от Балканската лига. Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 40:43 в полза на Спартак.

След силно начало на третата част Берое успя да поведе с 5 точки разлика. Силна поредица от тройки на №24 Мартин Маринов успя стопи разликата и след 30 минути игра Берое водеше със само 3 точки разлика(64:61).

Грешки от страна и на двата отбора в началото на третата част. Първи две точки бяха отбелязани след минута и двадесет секунди игра. Спартак успя да поведе след 4 минути игра(70:68). Неспортсменски фаул на Ники Николов покачи преднината на Спартак с една точка. Два вкарани фаула на Тихомир Желев, открадната топка на Аарън Джоунс стопиха аванса на гостите, които след тройка и един вкаран фаул си върнаха аванса.

За домакините с 22 точки и 4 асистенции се отчете Брандис Райли-Рос, Аарън Джоунс добави 15 точки и 7 борби. За гостите най-резултатен бе Милован Савич с 27 и 8 борби. 18 точки добави Мартин Маринов.


image0 (9K)