„Берое“ допусна загуба от „Етър“ с 0:1

Берое загуби с 0:1 от Етър във втората си проверка от началото на зимната си подготовка, която ще протече изцял в Стара Загора.Двубоят се игра на спортна база „Берое“.
В 8 – та минута търновци имаха шанс да открият резулатата, но ударът на халфа Симеон Мечев от сериозна дистанция беще спасен от вратаря на Берое Генади Ганев.
В 26-та минута халфът на Берое Иван Минчев отправи опасен удар от фаул, но топката мина над вратата на Етър. В 30-та минута Кукула се разписа във вратата на гостите, но преди това страничният съдия маркира, че нападателят на старозагорци е в засада. До края на полувремето никой от двата тима не успяха да създадат интересни положения пред врататарите и полувремето завърши без отбелязан гол.
В 48-та минута гостите от Етър откриха резултата след като нападателят Милчо Ангелов се възползва от центриране на Симеон Мечев в наказателното поле и успя да преодолее Перниш за 0:1. В 60-та минута Кукула изведе Еривалдо на удобна позиция, нападателят на Берое обаче прати топката покрай вратата. В 71-та минута гостите удариха греда след удар на Яни Пехливанов. До края на срещата играчите на Берое опитаха да изравнят, но резултата остана непроменен.
Следващата контролна среща на Берое е на 23 януари, събота срещу Локомотив (Пловдив).


image0 (9K)