Берое доиграва сезона само с юноши

Футболният Берое може да доиграе сезона с юноши ако от Българския футболен съюз вземат решение да се изиграят само оставащите два мача от редовния сезон , обяви в интервю за сайта Sportal.bg спортния директор Валентин Грудев. „Изчакваме да видим какво решение ще се вземе. За нас не е приемлив вариантът да се доиграят само двата кръга от редовния сезон. Явно има лобиране за тази схема, тъй като е в полза на някои отбори, които в момента са на добри позиции в класирането. Ние сме оставили някои от чужденците ни тук. Ако се вземе решение само основния дял от шампионата да се доиграе, ние направо ще ги пускаме да си ходят и ще доиграем сезона с юношите. Няма никакъв смисъл да ги държим при това положение“, обясни спортния директор на „зелено-белите“.
Той коментира и възможността да се вземе решение шампионатът у нас да се играе по схемата пролет-есен, вместо досегашната есен-пролет. „За да се вземе решение за смяна на схемата на шампионата лично според мен е добре да се изчака изборът на ново ръководство на БФС. Но както знаем и конгресът бе отложен“, допълни Валентин Грудев.
Спортният директор на Берое разкри още че ръководството вече е постигнало договорка за нови контракти с някои от играчите. Сред тях е и националът Александър Цветков. „Съвсем скоро ще бъде официално подновяването на контракта му. Разбрали сме се за нови договори с още няколко играчи“.


image0 (9K)