Берое громи черногорци за лидерска позиция в Балканската лига

Берое разгроми черногорския КК Сутиеска (Никшич) със 104:76 и записа четвърта поредна победа в Балканската лига и останаха на върха в класирането на група С с три победи
В първата четвърт двата тима демонстрираха равностойна игра като в първата половина лидер в резултата бяха играчите от Черна гора. След това обаче „зелено-белите” успяха да изравнят и първата четвърт завърши с равенство – 27:27.

Втората част обаче Берое започна по-добре и водени от изигралия отново много силен двубой Тихомир Желев „зелено-белите” направиха серия от 12:2. Това им осигури за първи път в двубоя двуцифрен аванс – 39:29. На полувремето пък предимството на домакините бе 14 точки – 55:41.

На точно обратният полюс обаче бе представянето на старозагорци в третата част. Домакините отстъпиха още в началото след серия от 4:10 и до края бяха догонващи в резултата. Надеждният им аванс от преди почивката и добрата резултатност на Шейн Гибсън в тази част обаче остави предимството в общия резултат – 76:67.

Блестяща серия на Берое от 18:0 в началото на четвъртата част направи разликата над 20 точки и на практика сложи край на интригата в двубоя. До края баскетболистите на домакините си позволиха и няколко атрактивни изпълнения, които подариха на публиката, подкрепила ги от трибуните на зала ДЗУ. В игра пък се появи юношата Евгени Василев.

Следващият мач на Берое в група С е на 7 февруари когато гостуват на Фени (Кавадарци).


image0 (9K)