Берое громи Балкан в Стара Загора

Баскетболистите изиграха силен мач срещу Балкан първенството на Националната баскетболна лига и спечелиха по убедителен начин домакинството си с 87:61. Слез този успех Берое зае еднолично третото място в класирането на НБЛ.

Играчите на Берое взеха аванс срещу своя съперник още в началото на срещата. В първата част „зелено-белите” демонстрираха точна стрелба от зоната за три точки и след 4 тройки срещу 0 за съперника поведоха с 26:18.

През втората част Балкан успя да се доближи на 6 точки, два последователни коша на Брандис Райли Рос отново направиха разликата двуцифрена. В този момент нервите взеха връх и реферите отсъдиха техническо нарушение на наставника на гостите Небойша Видич. На полувремето авансът на Берое бе 10 точки – 44:34.

След почивката играта на нерви продължи. Водени от национала Станимир Маринов, който се завърна в игра след контузия, Балкан опита да намери противодействие на вдъхновените действия на домакините, но без резултат. Така след серия от 11:0 в средата на тази част „зелено-белите” си осигуриха комфортен аванс от 21 точки – 55:34. До края й разликата се запази и дори бе увеличена – 64:42.

В последните 10 минути двубоят просто се доиграваше. Авансът на домакините достигна 30 точки – 74:44, а голямата разлика позволи на треньорския щаб на „зелено-белите” да пусне в игра и лекувалият дълго време контузия Пламен Алексиев. Гардът записа малко повече от 5 минути на терена.


image0 (9K)