Берое гостува на Нефтохимик, Венци Василев ще изиграе своя 150 – и мач

Берое ще гостува на Нефтохимик без двама основни футболисти, които изтърпят наказания. Защитникът Иво Иванов и халфът Мартин Райнов не отпътуваха с отбора за Бургас.
Двубоят от 29 – я кръг на първа лига , втора осмица група Б е в петък от 17,30 часа на стадион Лазур. Мачът ще се играе пред празни трибуни заради наказание на бургаския клуб.
Капитанът Иванов изтърпява три мача наказание и това ще му бъде втори, докато Райнов бе наказан за две срещи заради получения девети жълт картон срещу Пирин.
Заместници на двамата ще бъдат Асен Георгиев и Георги Божилов. Берое не започна добре плейофната серия, след като при двете си поредни домакинства спечели само една точка. Целта пред отбора е да завърши на първо място в групата си и да се бори за място за Лига Европа, въпреки че в момента изостана от Пирин с 2 точки.
Треньорът на заралии Ферарио Спасов ще заложи на вратата на Душан Перниш, а пред него в защита ще играят Василев и Георгиев в центъра, а по фланговете Тенев и Пенев. Халфовата линия вероятно ще претърпи промени и сред титулярите се завръща японецът Кохей Като , който не игра срещу Пирин. Освен него там ще играят ганаецът Карлос Охине и Божилов. Карачанаков е сигурен по дясното крило, а отляво ще се избира межуд Цонев и хърватина Делич.
Конгоанецът Жуниор Мапуку, който се намира в добра форама и вече има в сметката си десет гола ще води старозагорската атака срещу „шейховете“.
Интересът към Мапуку се засилва след всеки изминал мач, но от беларуския Бате Борисов в момента са най-настоятелни за привличане на голаджията.
Заговори се и за интерес от страна Левски, но в сферата на предположенията, защото Мапуку ако остане в България ще играе единствено за Берое.
Защитникът на Берое Венцислав Василев е пред своя 150-и мач в Първа лига. Дебютът му в елита бе на 9 август 2008 г. с екипа на Миньор Пк при домакинската загуба с 0:1 от Локо Сф. Първия си гол вкара точно във вратата на сегашния си клуб – при 3:0 за перничани на 9 декември 2012 г.


image0 (9K)