Берни Колфийлд от „Игра на тронове“ се извини за малкия гаф – картонена чаша в последния сезон

Дори и да е средновековно фентъзи, но четвъртият епизод от осмия и последен сезон се оказа неочаквано модерен, след като „заблудена“ картонена чаша от веригата „Старбъкс“ се появи във Вестерос.

Характерната чаша „изпълни епизодична роля“ в сцена с Денерис Таргариен и Джон Сноу.

Берни Колфийлд, която е сред продуцентите на „Игра на тронове“, се извини на почитателите за неочакваната реклама, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Извиняваме се. Вестерос е първото място, където има „Старбъкс“ и това е малко известен факт – споделя в интервю за нюйоркска радиостанция продуцентката.

„Ако трябва да сме честни, бяхме изненадани, че Денерис не си е поръчала драконова напитка“, написаха от веригата в Туитър, визирайки едно от предложенията в лятното меню на „Старбъкс“.

HBO също коментира шеговито ситуацията: „Капучиното, появило се в епизода, беше грешка. Денерис беше поръчала билков чай“.

Някои от феновете подходиха с хумор, други с възмущение към гафа. „Трябваха им две години, за да снимат шест епизода, а допуснаха в сцена да се появи картонена чаша от „Старбъкс“ – гласи туитът на недоволен потребител.


image0 (9K)