Бербатов се надява националният отбор да играе на Евро 2020

Димитър Бербатов все още не е взел решение дали да започне треньорска кариера. Рекордьорът по голове за националния отбор изнесе лекция пред студентите в НСА на тема „По моя начин към успеха“, в която разказа любопитни истории от забележителната си кариера, а след това отдели време и на репортерите.
„Има време, ако реша да ставам треньор. В момента се уча. Треньорът трябва да е най-вече психолог и трябва да знае как да говори с футболистите, защото всеки е напълно различен и работата на треньора е да знае как да подхожда към всеки един от тях. Треньорът трябва да е много силен психически и доста добре балансиран. Това е предизвикателство и ако се случи някога в бъдещето всички ще резберем за него“, каза Бербатов.
Той не пожела да коментира рокадата на Петър Хубчев с Красимир Балъков начело на националния отбор.
„Треньори се сменят често, не мога да си позволя да коментирам подобни неща. Мненията, които съм чувал за тях е, че и Хубчев и Балъков се справят добре в работата си, но аз не съм треньор и не мога да им дам оценка“, каза Бербатов.
Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм тайничко се надява националният отбор да успее да се класира на Евро 2020.
„Във футбола доста неща могат да се случат. Ливърпул нямаше как да отстрани Барселона, пък успя да ги елиминира. Тотнъм като губеше с 0:2 срещу Аякс спрях да гледам мача, но се стигна до обрат. Не трябва да се отчайваме преди нещо да е започнало. Отборът на Англия е фаворит в нашата група, но тайничко се надяваме да измъкнем нещо от тези мачове и да се класираме“, каза Бербатов.


image0 (9K)