Бербатов: Назначението на Моуриньо е странно решение от Тотнъм

Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов коментира уволнението на Маурисио Почетино като мениджър на отбора и назначаването на Жозе Моуриньо.

„Странно решение, но нещата се нуждаеха от промяна. Това беше голяма изненада за мен, не го очаквах. Не мисля, че някой го е очаквал. Тотнъм си имаха своите проблеми, но уволнението на Почетино ми се струва странно. За мен той беше перфектният човек за клуба. След известно време идва момент, в който се нуждаеш от промяна, защо свикваш с определени неща, достигаш потенциала си и спираш да прогресираш. Когато това се случи, трябва да направиш промяна и да, сигурно отборът е навлязъл в застой. Това не е благоприятно и за двете страни, така че те се разделиха. Аз обаче съжалявам за това тяхно решение.
„Шпорите“ намериха перфектния за тях нов мениджър. Това ново назначаване, както обичайно става при идването на нови наставници, ще внесе нов живот в отбора, ще реорганизира нещата и хората ще започнат да се доказват. Футболистите трябва да са доволни, защото ще играят под ръководството на един от най-добрите мениджъри в света и това е чудесна възможност за тях. Той има нужния опит и може да им донесе трофей, за да усетят триумфа, да развият манталитет на победители и да свикнат с това“, заяви Бербатов.


image0 (9K)