Бенямин Нетаняху: Израел не иска война с Иран

„Израел не иска война с Иран“, увери днес израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от „Ройтерс“. Агенцията отбелязва, че той е направил това ден след като разкри, според него, доказателства за тайни ирански дейности за сдобиване с ядрено оръжие въпреки международното споразумение за ограничаване на ядрената програма на страната.

[ad id=“225664″]

Попитан в интервю за американската телевизия Си Ен Ен дали Израел иска война с Иран, Нетаняху отговори, че „никой не се стреми към такова развитие“. „Иран е онзи, който променя правилата в региона“, подчерта той.

Днес Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) повтори, че няма „никаква достоверна индикация“ след 2009 г. Иран да развива ядрена оръжейна програма, предаде „Франс прес“.

Израел и Иран са заклети врагове. Смята се, че Израел е нанесъл редица удари по ирански военни цели в съседна Сирия. Израелският премиер е отявлен критик на международното споразумение за иранската ядрена програма.

[ad id=“263680″]

Американският президент Доналд Тръмп си даде срок до 12 май да реши дали ще изтегли Съединените щати от сделката, сключена при неговия предшественик на поста Барак Обама.


image0 (9K)