„Бензин“ – Предупреждение: В продуктовото позициониране има филм. И статус.

Бензин

Предупреждение:
В продуктовото позициониране има филм. И статус.

Всеки от нас, приятели, си има таен порок – секс, хероин, албум на БТР.

Аз имам няколко, но гледането на български филми е най-големият, та като разбрах, че ще има бг екшън със скорост и ей ме на – отидох. Дори замъкнах мъжа ми, който предвидливо изпи една мастика, за да издържи.

Още на влизането ми каза „Оффф, дано да има субтитри“. Викам си „Страшна шега, няма що“.

След 20 минути вече постоянно се питахме един друг „Какво? Какво?“ като глухи баби, защото по стааар обичай всички в тоя филм ломотят. „Афлалалалала“ казва единият, „благфлафлалала“ му отговаря другият.
По едно време Асен Блатечки измърмори нещо, аз недочула викам „КАКВО?“ и мъжът ми отзивчиво ми превежда „Никога не съм предполагал, че си такъв лайнар“. Аз си казвам „Брееее, тия не беха ли приятели, сега защо си говорят така?“. После си дадох сметка, че мъжът ми се шегува. И той не беше чул, ама то така или иначе нямаше значение.

Както и да е. Бензин!

[ad id=“225664″]

Асен Блатечки е млад и весел и участва в гонки. Той краде гаджето на Калин Врачански, който Калин трябва да е на 18, но изглежда като оня уайт гай от клипа на Офспринг на средна възраст.
На гонките има екзалтирана публика, която е събирана от регионалните състезания по биатлон в Руполдинг – демек, замаяни лели и чичковци, които пляскат.
Всички коли са рекламни на двайсет различни марки, които не успях да запомня, въпреки обостреното си потребителско внимание и желание да закупя правилните продукти – запомних само колата на Озон беге и на Пътна помощ, която, признавам, малко ме смути.

Та, накратко, че майката си трака. Гаджето на Асен му казва, че е бременна. Той вика „каи Чесно“. Две минути по-късно идва убиец, бута я през един парапет, тя пада от 15 сантиметра и умира тутакси. Асен хваща убиеца и го пробожда в бузата с ангелче от елха. Убиецът умира. Асен лежи 18 години у затвора. Излиза стар, тъжен и унил и веднага тича в УниКредит, където му казват, че ако си е бил сложил парите на дългосрочен депозит, щял да ги удвои, след това служителката го гледа лъстиво и му казва „Ние тук сме бърза банка“. Асен вика „Каи чесно“ След пет минути Асен вече банкира онлайн през апликацията на УниКредит.
Асен поправя кола. Страшна пичка му се натиска. Тя яде марка сладолед, която не можах да видя – (вземете си бележка).
Асен обикаля тъжен с колата. Отива в Макдоналдс. Дават дълго надписа. Ето така: МАК-ДО-НАЛ-ДС. Казват три пъти Бик Мак. „Бик Мак ли?“ Пита служителят. „МНООО ЯСНО, че Бик Мак“, пичовски отговаря Асен, фърля пликчето на седалката и дава газ в нощта.

После виждаме, че Виваком са спонсорирали незаконните гонки.

[ad id=“225664″]

Следва обсъждане на залозите в Еврофутбол и колко много се печели от тях. „Заложи на Брьондби“ казва пичовски Асен на бодигард. Бодигардът залага на Брьондби и печели пачки. Асен вика „Каи чесно“.

Асен открива злато, скрито зад 45 пакета Спетема. Наложи се да махат поне десет секунди екранно време тая Спетема, за да извадят проклетото злато. Беше си като Индиана Джоунс и кивота

Асен си говори с приятел. Неговият приятел разтоварва кашони A good year.

Най-хубавото позициониране беше, когато на емси Калин Вра му нарязаха гумите и той се разврещя „Съсипаха ми колата“, на което се чува отговор „Това не е кола, бе. Това е Опел.“ Асен се смее.

Инак, цял филм не става нищо. Ама нищо. Щяхме да заспим на няколко пъти.

„Документален филм за гълъби да беше, щеше да по-добре“ мърмори мъжа ми. Викам си „Гълъби, които акат върху Опел, например“.

Аз съм съсипана. Къде е апломбът? Къде са веселите моменти?

Няма. Само неумела, зле изпълнена нелепост. Глупост. Тъга. Скука.
Диалозите са толкова тъпи, че ти изтръпват менискусите. Навързан сценарий, нашити сцени. А пари са дадени. Не е като да не са.

Най-неприятното от всичко е Асен Блатечки.

[ad id=“225664″]

Хубавите неща – мацките са много яки. Майкъл Медсън играе по-добре от всички взети заедно. Филмът не е лошо заснет.

Накрая Асен отмъщава за гаджето си, умирайки пред реклама на Спетема.

Мъжът ми ми каза, че повече няма да ходи на кино с мен и сега не ми говори, защото е нервен.
(Статусът струва 4000 лева. Иначе, ние пием Лаваца, да ви кажа, караме Volkswagen черпим се с Trastena Wines, поръчваме си неща отOzone.bg и ядем в Boom Burgers).

* Коментарът е публикуван от Letiashtata Kozzila Erato на страницата й във Фейсбук


image0 (9K)