Белгия сътвори страхотен обрат от 0:2 до 3:2 срещу Япония

Белгия сътвори страхотен обрат и победи Япония с 3:2 на осминафиналите на Световното първенство по футбол в Русия.

След нулево първо полувреме Япония вкара два гола в началото на втората част.

Генки Харагучи даде аванс на японците в 48-ата минута, а в 52-ата Такаши Инуи удвои. Белгия изравни с попадения на Ян Фертонген в 69-ата и на Маруан Фелайни в 74-ата, а в последните секунди на добавеното време Насер Шадли завърши отлична контрааката на Белгия и донесе победата на своя тим.

Възпитаниците на Роберто Мартинес ще играят на четвъртфиналите срещу петкратния световен шампион Бразилия, който по-рано днес победи Мексико с 2:0.

Двата отбора изиграха добро първо полувреме, но без много голови положения. Шинджи Кагава още във втората минута стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата на Тибо Куртоа.

[ad id=“225664″]

След 15-ата минута Белгия беше по-активният отбор. Еврипейците отправиха обаче само два точни удара към вратата на съперника, които не затрудниха Ейджи Кавашима.

В последните секунди на първото полувреме Япония имаше отличен шанс да открие резултата. Юя Осако можеше да отбележи, но Тибо Куртоа спаси.

Три минути след подновяването на играта Япония откри резултата. Гаку Шибасаки подаде на Генки Харагучи зад отбраната. Ян Фертонген можеше да пресече, но не го направи, а след това и не попречи на халфа, който стреля точно в далечния ъгъл.

Белгийците можеха да върнат гола веднага. В 50-ата минута Дрийс Мертенс проби отдясно и пусна към Еден Азар, който стреля мигновено, но изстрелът му срещна гредата.

Япония стигна до втори гол в 52-ата минута. Шинджи Кагава асистира на Такаши Инуи, който със страхотен изстрел от около 25 метра направи 2:0.

Белгия върна едно попадение в 69-ата минута. Защитниците на Япония не успяха да изчистят топката след центриране от корнер. В крайна сметка тя стигна до Ян Фертонген, който се опита да центрира с глава.

[ad id=“263680″]

Вместо пас обаче се получи параболичен удар, който прехвърли Кавашима и влезе в далечния горен ъгъл на вратата му.

Пет минути по-късно Белгия изравни резултата. Еден Азар центрира в наказателното поле, където резервата Маруан Фелайни надскочи всички и след удар с глава направи 2:2.

В 86-ата минута Кавашима спаси два поредни удара първо на Насер Шадли, а след това и на Ромелу Лукаку. Секунди по-късно отрази и далечен шут на Ян Фертонген.

[ad id=“236993″]

В даденото от съдията добавено време на мача Белгия стигна до победата. Отборът организира страхотна контраатака, Тома Мюние пусна към Лукаку, той прескочи топката и тя попадна в Насер Шадли, който я прати в мрежата за крайното 3:2 за Белгия.


image0 (9K)