Белгия и Англия в битка за третото място на Мондиал 2018

 

Днес от 17:00 часа Белгия и Англия излизат в битка за третото място на Световното първенство в Русия. Срещата в Санкт Петербург ще бъде предавана на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Това ще е втори мач между двата отбора на Мондиала, след като по-рано те се срещнаха и в груповата фаза. Тогава Белгия надделя с минималното 1:0, но двубоят няма да се запомни с абсолютно нищо, като изглеждаше сякаш нито един не искаше да спечели, тъй като по този начин отиваше в на хартия по-силния поток.

[ad id=“225664″]

Сега обаче ситуацията е доста по-различна и футболистите на двата тима ще се хвърлят здраво, въпреки разочарованието от полуфиналите.

„Червените дяволи“ отстъпиха на Франция с 0:1 докато „трите лъва“ допуснаха обрат срещу Хърватия и в крайна сметка загубиха с 1:2 след продължения.

Белгия ще се опита да задмине най-доброто си класиране в историята на световни първенства. През 1986 година отборът също играе в мача за третото място, но губи от „петлите“ и остава на четвърта позиция.

[ad id=“263680″]

„Белгийският футбол е силен, искаме да вдъхновим следващото поколение. Искаме да покажем комбинативна игра, да си подаваме бързо, за да стигнем до победата. Мотивацията след загубата в полуфинала бе трудна. Но беше от полза да бъдем със семействата си в такъв момент“, сподели Роберто Мартинес.

Англия пък със сигурност ще запише най-силното си представяне от 1966 г., когато триумфира с единствената си титла. Възпитаниците на Гарет Саутгейт обаче са мотивирани да завършат по положителен начин турнира.

„Мачът за третото място ще бъде труден психологически за нас, защото бяхме на 20 минути от финал. Имаме страхотни играчи и обичам да работя с тях. Всички момчета имат желание да завършат турнира положително, с победа. Духът на всички момчета е висок и всеки иска да играе в предстоящия мач. Възможни са няколко промени. На първо място, нека да разгледаме физическото състояние на играчите“, каза Гарет Саутгейт преди мача.

Главен съдия на срещата в Санкт Петербург е иранецът Алиреза Фагани, негови помощници ще са Реза Шокхандан и Мохамедреза Мансури. Със системата VAR пък ще си взаимодействат Марк Гайгър (САЩ), Бастиан Данкер (Германия), Джо Флетчър (Канада), Паоло Валери (Италия).


image0 (9K)