Белгия изрита Бразилия от Световното

Белгия се класира за полуфиналите на Мондиал 2018! „Червените дяволи“ отстраниха големия фаворит за световната купа Бразилия след успех с 2:1.

Фернандиньо си отбеляза автогол в 13-ата минута, а в 31-ата Кевин де Бройне реализира второ попадение във вратата на „селесао“. В 76-ата минута Ренато Аугусто върна един гол, но това бе всичко.

Така Белгия ще играе срещу Франция в спор за място на финала на Световното първенство. По-рано „петлите“ елиминираха Уругвай с 2:0.

Първата по-сериозна възможност за гол бе пред вратата на Белгия. След изпълнение на корнер Тиаго Силва се озова на чиста позиция, но от два метра прати топката в гредата.

В 13-ата минута Белгия поведе след автогол на Фернандиньо, който не се ориентира добре след ъглов удар и насочи топката в собствената си врата.

Бразилците се втурнаха в атака в опит да върнат гола, но Коутиньо и Неймар стреляха неточно.

В 31-ата минута пробив на Ромелу Лукаку завърши с пас към Кевин де Бройне, който с прецизен удар по диагонала не остави шансове на Алисон – 2:0 за Белгия.

Шест минути по-късно вратарят на Белгия Тибо Куртоа спаси силен удар на Неймар.

След почивката бразилците обсадиха вратата на съперника и в 57-ата минута възпитаниците на Тите имаха претенции за дузпа за влизане на Венсан Компани в краката на Габриел Жезус. Главният съдия Милорад Мажич се поколеба дали да посочи бялата точка, но след консултация с видеоасистент реферите даде знак играта да продължи.

В 61-ата минута Белгия можеше да вкара трети гол след поредна добре организирана контраатака, но ударът на Еден Азар премина встрани от вратата.

Играта на Бразилия не вървеше и селекционерът Тите посегна към третата смяна, пускайки в игра Ренато Аугусто в 73-ата минута и той се оказа жокерът за „селесао“. Три минути след влизането си в игра Аугусто намали резултата с глава след центриране на Коутиньо.

Веднага след това натискът на Бразилия се усили и Фирмино бе близо до гола, но с удар отблизо не намери рамката на вратата.

В 83-ата минута отново Аугусто се озова на чиста позиция фронтално срещу вратата, но от 15 метра стреля в аут. Последва пробив на Неймар, който върна топката към Коутиньо, който стреля слабо.

В последната минута на добавеното време вратарят на Белгия Тибо Куртоа за пореден път отчая звездата на „селесао“ Неймар. Стражът изби с вещина прецизен удар на Неймар и сложи край на надеждите на Бразилия за обрат.

Бразилия – Белгия 1:2
0:1 Фернандиньо (13-автогол)
0:2 Кевин де Бройне (31)
1:1 Ренато Аугусто (76)

Бразилия: Алисон, Тиаго Силва, Миранда, Габриел Жезус (58-Дъглас Коща), Неймар, Филипе Коутиньо, Марсело, Паулиньо (73-Ренато Аугусто), Фернандиньо, Уилиан (46-Роберто Фирмино), Фагнер
Селекционер: Тите

Белгия: Тибо Куртоа, Тоби Алдервейрелд, Венсан Компани, Ян Вертонген, Аксел Витсел, Кевин Де Бройне, Маруан Фелайни, Ромелу Лукаку (87-Юри Тилеман), Еден Азар, Тома Моние, Насер Шадли (83-Томас Вермален)
Селекционер: Роберто Мартинес

Жълти картони: Фернандиньо, Фагнер (Бразилия); Тоби Алдервейрелд, Тома Моние (Белгия)

Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)


image0 (9K)