Белгийци посякоха Лудогорец в Разград

Лудогорец допусна загуба на собствения си стадион  „Хювефарма Арена“ в Разград 1:2 от белгийския Антверп в мач от груповата фаза на лига Европа.

Домакините  поведоха в началото на втората част след  попадение на испанеца Ихинио Марин, но впоследствие гостите от  Белгия осъществиха пълен обрат между 63-та и 70-та минута.

През първото полувреме двата отбора си размениха по няколко атаки, но до гол не сесгина. Далеч по интересна бе втората част на мач, когато паднаха три гола.

Българският шампион започна ударно втората част, като само няколко секунди след нейното начало Ихинио Марин матира вратаря на гостие с чудесен изстрел от дистанция, за да даде аванс на Лудогорец.

Веднага в следващата атака Каули също бе много близо до гола, но изстрела му премина с малко покрай целта.

В 56-та минута отново той се озова на чиста позиция след чудесен пас на Елвис Ману. Каули обаче шутира право в тялото на вратаря Ботес и той успя да реагира.

Гостите най-накрая стигнаха до нещо интересно след час игра, когато Йуклериот стреля коварно, но Пламен Илиев изби в корнер.

При последвалото центриране обаче Керкенс изпревари Сантана в борбата за топката и я насочи неспасяемо във българската врата за 1:1.

В 70-та минута гостите стигнаха до пълен обрат след подранил коледен подарък от страна на Алекс Сантана, който сбърка при опита си за връщане към Пламен Илиев. От ситуацията се възползва Лиор Рефаелов, който открадна топката и след като премина стража на Лудоорец отбеляза за 1:2.

Геркенс от гостите стреля  с глава,  но топката срещна напречната греда.

Така белгийците се поздравиха с заслужен успех и поведоха нашата група, заедно със състава на Тотнъм, който спечели с 3:0 срещу тима на ЛАСК Линц.

След седмица българският шампион гостува в Австрия на ЛАСК, докато Антверп ще приеме „шпорите“.


image0 (9K)