Безчинство! Пребиха брутално старци в Бузовград

Роми нападнаха възрастно семейство и пребиха старец в Бузовград. „Лицата са задържани веднага след побоя. Нека гражданите, които са потърпевши от подобен тип нападение да подават сигнал веднага. Нападателите са познати на полицията и са осъждани многократно“, призова по бТВ главен инспектор Христо Петров.

„Екипите ни са реагирали много бързо, утопия е да се мисли, че няма да има престъпления. Лицата са почти под постоянно наблюдение, но в рамките на закона“, каза още инспекторът.

„Докато спях някой ме удари. Беше тъмно, а нападателите се представиха за полицаи. Жена ми викаше за помощ, а моят бияч крещеше да млъкне. Придобих кураж и взех ракета, за да го ударя. В същото време усещам удар, не знаех, че има и втори мъж. Ромите ме биха с дървен прът. Взеха ми телефона, а на него имах записи на правнучка ми. Благодаря на полицията за бързата реакция“, разказа през сълзи пребитият Иван Колев.

Нападателите счупили и проходилката на съпругата на възрастният мъж.

Припомняме, че през 2013 година в Бузовград пак роми пребиха до смърт 62-годишна жена. Трупът й бил намерен в двора на къщата й от внука й. Престъпниците се представили за полицаи и буквално са пребили с дървен прът дядо Иван и съпругата му в леглата. Възрастният мъж, обаче, е започнал да се съпротивлява. Мъжете избягали. Полицията потвърди, че са заловили двамата рецидивисти. Вероятно са извършвали още няколко обира и побой над възрастни хора в региона през последните месеци, допълва presstv.bg.

blitz


image0 (9K)