Безразборна стрелба на улица в кв. „Лозенец“ в столицата

Безразборна стрелба откри мъж на улица в столичния кв. „Лозенец“. Стрелецът заедно с четирима свои познати, е бил в заведение на ул. „Цветна градина“ в столичния квартал „Лозенец“. Компанията е пила алкохол от сутринта, пише dir.bg

Малко след 15 ч мъжът излязъл и със законно притежаван боен пистолет е започнал да стреля безразборно на улицата. Куршумите са улучили стъклата на апартамент на първия етаж в отсрещната кооперация.

В жилището са били млада жена и съпругът й, които по чудо не са пострадали.

„Стреляха. Аз първо въобще не разбрах, че е стрелба, но точно се прибирах в къщи и мъжът ми седеше на масата и аз му казвам: „Пази се! Стрелят!“. Аз даже въобще не осъзнавах, че и двата ни прозореца са изпотрошени и помислихме в началото, че е някаква въздушна пушка, а се оказа, че са истински куршуми“, разказа жената.

[ad id=“255238″]

Запитана дали познава пияния мъж, който е стрелял, тя отговори: „Не го познавам. Аз съм убедена, че са от заведението. Има двама вътре пияни. От снощи се пие тук и е стрелял, но аз не съм го видяла. Имаме малко дете, което, слава Богу, не беше вкъщи, но това е ужасно. Тук има няколко частни ясли. Минават и деца, минава и всичко и тук всички се страхуват да подадат изобщо сигнал срещу това заведение, защото вътре, доколкото разбрахме, не са случайни хора и се ползва като за частни партита. То не функционира като кафе“.

Стрелецът е задържан от полицията. Оръжието му е иззето. Мястото на стрелбата е отцепено от полиция. Изясняват се детайли около инцидента.


image0 (9K)