Безработица тресе семейство Софиянски

Безпаричието покрай коронавируса удари и семейството на Софиянски. Трите дъщери на бившия столичен кмет са изпаднали в немилост и в момента нямат работа, пише „Ретро“.

Първа под секирата мина Ива Софиянска, която бе натирена от Нова телевизия, след като нейният свекър Васил Божков, над чиято глава висят 19 обвинения, духна в Дубай. Снахата на Черепа прибираше крупна заплата от медията в продължение на осем години, работата и се изчерпваше с по един 10-минутен репортаж веднъж в седмица. От миналия септември Ива вече не е част от Нова телевизия и в момента усилено си търси работа в интернет.

Заради рестрикциите наложени покрай коронавируса, нейната по-голяма сестра Елена също остана на улицата. Най-голямата щерка на Стефан Софиянски работи като йога инструктор, но студиото в което водеше уроци, хлопна кепенците още преди месец. Елена се дипломира като треньор в НСА през 2013 година, където специализира кинезитерапия и спортна медицина.

Кариерата си в Германия е препратила и по-малката сестра на Ива и Елена – Димана. Тя работи от едва 2 години, защото до 2018-а учи. Първо интериорен дизайн в Милано, Италия, после магистратура в сферата на изкуствата в Германия. Малко преди това те бе наета за интериорен дизайнер в голяма фирма в Берлин, но е напуснала и се завърна в България.

 


image0 (9K)