Безпроблемна победа за баскетболистите на Берое

Берое продължи победния си ход, след като се наложи у дома над Черно море Тича с 85:65 в мач от поредния кръг в Националната баскетболна лига. Най-резултатен за старозагорци бе Александър Янев с 16 точки, 15 добави Тихомир Желев, а завърналият се Джеймс Уайт отбеляза. Господар под коша бе Далин Бачински с 10 борби. За гостите Георги Боянов вкара 18 точки.

Любо Минчев даде шанс на играчи, които доскоро имаха проблеми с контузии да започнат от първата минута двубоя. Като титуляри стартираха Адонис Файлър, Джеймс Уайт, Ивайло Тонев, както и Станислав Ваклинов и Тихомир Желев.

Двубоят стартира по-добре за нашите, но разликата в точките не бе особено голяма в нито един момент. В тези минути капитанът Тихомир Желев се отличи с три точни стрелби от тройката, което допринесе старозагорци да спечелят частта с 26:17.

Вторите 20 минути стартира с добра серия на младия тим на Черно море, който в един момент се доближи само на 2 точки от Берое. Силно включване от пейката на Конър Франкамп, Николай Стоянов и Далин Бачински обаче възстанови баскетболната логика и беройци се оттеглиха на почивка с 14 точки преднина – 46:32.

Третата част бе най-слаба за Берое в мача. Играчите в зелено подцениха противника си, което позволи на младия тим на варненци да се активизира и да се доближи само на 3 точки – 54:51. До края на третата четвъртина обаче домакините се стегнаха и вдигнаха оборотите, водейки 10 минути преди края с 63:53.

Заключителните минути не стартираха по най-добрия начин за тима на Берое, защото след спорно съдийско отсъждане Конър Франкамп бе принуден да напусне терена за пето лично нарушение. Неговите съотборници обаче се справиха и в негото отсъствие, неоставяйки шанс на съперника с крайното 85:65. Лош привкус обаче за пореден път оставиха спорните съдийски отсъждания, дори при решен мач. Малко преди края Александър Янев получи техническо нарушение, което изнерви и публиката в залата.

В следващия кръг на 8 декември от 18 часа Берое гостува в Ботевград на местния Балкан. Преди това в първенството има пауза, заради мачовете на националния отбор на България срещу Босна и Херцеговина и Франция от квалификациите за световното първенство в Китай догодина.


image0 (9K)