Безплатни обучения по програмиране в Стара Загора

В седмицата след Великденските празници ще стартират две нови направления в безплатните обучения по програмиране в споделеното работно пространство Zaralab (бул. „Княз Александър Батенберг №28).
На 18.04 (вторник) ще се проведе лекция на тема „Първи стъпки в Android програмирането“, в която ще се засегнат темите:

– Инсталиране на Android Studio
– Създаване на Android проект
– Преглед на проектната структура
– Представяне на Layouts в XML
– Създаване на елементи в XML
– Представяне на Activity клас
– Ползване на setContentView в Activity
– Добавяне на Background
– Рефериране на елемент в XML по Id
– Представяне на основни методи на елементите в XML
– Представяне на основни методи на елементите в Activity
– Запознаване с Android Manifest

На 20.04 (четвъртък) ще се проведе лекция за IOS програмиране – „Въведение в Swift 3“. По време на събитието ще направим първи стъпки в Swift 3, програмният език, който се използва за софтуера на продуктите на Apple. Със Swift 3 можете да програмирате за iOS, watchOS, tvOS и апликации за macOS, като също така се използва като модерно сървърно решение. В първата лекция по темата ще разгледаме синтаксиса на езика и ще го приложим към тестова апликация. Ще покажем също така как може да се програмира на Swift 3 без да е необходимо да имате Mac.
Двете събития са напълно безплатни и не изискват предварителна регистрация, като са подходящи и за начинаещи. Участниците трябва да си носят лаптопи.
В дългосрочен етап двете теми ще бъдат развити и в практически занятия, като крайната цел е да се организират курсове по Android и IOS програмиране, които да осигурят възможност на завършилите ги да се реализират в IT сферата.

image0 (9K)