Безплатни консултации в София с водещ специалист в лапароскопската хирургия

На 6 и 7 юли проф. д-р Огузхан Каратепе ще консултира безплатно пациенти в София. Той е сред най-изтъкнатите специалисти в Турция в областта на чернодробната и панкреатичната хирургия; лапароскопска и роботизирана Whipple операция при рак на панкреаса; бариатрична хирургия при наднормено тегло.

[ad id=“225664″]

Проф. Каратепе пристига у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите клиники и специалисти в цял свят.
Ракът на панкреаса е едно от най-трудните за диагностициране и лечение онкологични заболявания. Възниква най-често при хора над 60-годишна възраст и напредва бързо. За съжаление все още не се лекува медикаментозно и хирургичното лечение е единственото възможно. При рано поставена диагноза ракът на панкреаса се лекува успешно с т.нар. операция на Уипъл (Whipple). Това е сложна, но животоспасяваща операция, с която се постигат много добри резултати при лечение на тумори на главата на панкреаса, дванадесетопръстника и жлъчните канали. По време на процедурата се премахват около половината от стомаха, главата на панкреаса, целият дванадесетопръстник и близката част на жлъчните канали. Поради високата сложност на операцията е задължително тя да се извършва в първокласна болница от опитен медицински екип.

Проф. Огузхан Каратепе извършва сложната хирургична намеса с най-съвременни лапароскопски (затворени) и робот-асистирани техники, което позволява по-висок комфорт и по-бързо възстановяване за пациента.

[ad id=“263680″]
Той е сред най-търсените специалисти в южната ни съседка и за оперативно лечение при затлъстяване.
Метаболитната или „бариатрична“ хирургия е вид оперативна намеса, която се прилага при хора с индекс на телесна маса (BMI) над 40 или в някои случаи над 35, които не успяват да нормализират теглото си с помощта на медикаменти, диета и двигателни активности. Успешната операция в такъв случай намалява както килограмите, така и рисковете от съпътстващи сериозни заболявания. Оперативната намеса има за цел да ограничи обема на стомаха и количеството приемана храна, или да намали усвояването на хранителните вещества, или комбинация от двете. В наши дни се прилагат няколко различни операции – стомашен балон, гастричен байпас и др. Решението каква точно операция да се предприеме трябва да се вземе от опитен медицински екип, като се отчетат индивидуалните фактори за всеки конкретен пациент.
Проф. Каратепе и екипът му прилагат лапароскопски методи при бариатричната хирургия, което скъсява периода за възстановяване на пациента.
Проф. д-р Огузхан Каратепе е специалист с близо 20-годишен опит в едни от най-престижните лечебни заведения в Турция, а към момента работи в болница „Мемориал“.

[ad id=“236993″]
Автор е на над 60 научни публикации в международни издания и повече от 100 в родината си.
За безплатна консултация с проф. Каратепе на 6-7 юли в София е необходимо предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.


image0 (9K)