Безплатна обучителна програма за дигитални умения на Google за малкия и среден бизнес в Стара Загора

Софтуерен университет ООД отговаря за проекта Дигитален гараж g.co/digitalengarazh – безплатна обучителна програма за дигитални умения на Google, която стартира в България през месец май 2018 г. и ще продължи до края на 2018 г. Целта на проекта е да повиши знанията на собствениците и служителите на малки и средни бизнеси за ползите от създаване и подобряване на дигиталното присъствие на бизнеса им, посредством онлайн и офлайн семинари.
[ad id=“225664″]
По данни от изследване на ЕС към 2015 г. нивото на дигитални умения в България е най-ниско, сравнено с другите страни членки от съюза, а 39 % от хората изобщо нямат подобни умения. В европейски мащаб 80% от малките и средни предприятия имат уеб сайт, докато в България този процент е 47%.
[ad id=“263680″]
Ето защо през 2016 г. Google реши да даде началото на подобни образователни програми (https://grow.google/intl/europe) за дигитални компетенции в редица европейски страни, целящи да подпомогнат развитието на хората и бизнеса, част от която е и представената инициатива.
[ad id=“238430″]
За осъществяване целта на проекта, дигитални консултанти от Софтуерен университет ООД ще организират в Стара Загора два семинара и индивидуални консултации с представители и собственици на малки и средно големи фирми и други желаещи на 5 юли и на 26 юли т.г. от 17:30 ч. в Залата на Международен младежки център. Семинарите са с продължителност около 90 мин. и са безплатни. Необходимо е само предварително да заявите до 28.06.2018 г. участието си на имейл [email protected] като посочите трите си имена и фирмата, която представлявате (ако сте представител на фирма), или състоянието ви в момента (учащ, неработещ и т.н.) и една от датите на семинара, на който ще присъствате.

image0 (9K)