Безплатен обяд за 3000 души в Сливен

Започна прием на заявления от тези, които желаят да ползват социалната услуга „Обществена трапезария“ в изпълнение на проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Сливен“.

Проектът предвижда ежедневно предоставяне на топъл обяд на 3 000 лица от Община Сливен и населените места. Храната ще бъде раздавана от началото на ноември 2016-а до 30 април 2017 година.

Топлият обяд ще бъде предоставян в предварително обявени пунктове по населени места.

Право да кандидатстват имат лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Това трябва да бъде установено от Дирекция „Социално подпомагане“- Сливен. Право на безплатен обяд имат и самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото или труда си и получават пенсии в минимални размери – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност, както и скитащи и бездомни хора и лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от Допълнителни разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Тези, които искат да ползват социалната услуга трябва да подадат: Заявление-декларация за ползване на услугата – /по образец/; – Документ за самоличност – /за справка/; Експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК /копие/. Крайният срок за подаване на пакета от документи е 14 октомври.

Ще бъде извършен подбор. Списъкът с одобрените ще бъде качен на сайта на общината и изнесен на информационното табло в деловодството на Община Сливен и в кметството на съответното населено място.

Източник: Община Сливен


image0 (9K)