Безгрешна Хърватия срази и Исландия

Хърватия спечели с 2:1 срещу Исландия и записа третата си победа в група „D“ на световното първенство по футбол, с което спечели първо място в потока. Съперник на хърватите на осминафиналите ще бъде отборът на Дания, докато исландците отпаднаха от шампионата. Аржентина, която завърши на второто място след успех с 2:1 срещу Нигерия, пък ще срещне Франция.

Исландците пропуснаха редица положения в края на първото полувреме срещу сравнително експерименталния състав на хърватите. Алфред Финбогасон се размина с гол след двойно подаване с Гюлфи Сигурдсон, а секунди по-късно Емил Халфредсон стреля неточно от далечно разстояние. В добавеното време пък Ловре Калинич изби лошо центриране от корнер, но миг по-късно се намеси отлично при шут на Биркир Бярнасон.

[ad id=“225664″]

Хърватите владееха топката значително повече от исландците и успяха да се възползват от превъзходството си през второто полувреме. Още в 53-та минута пас на Йосип Пиварич беше блокиран и топката попадна в Милан Бадел който даде аванс на своя тим.

Исландците опитаха да отговорят бързо и почти успяха да го направят три минути след гола, когато Гюлфи Сигурдсон центрира към Сверир Инги Ингасон и централният защитник се озова непокрит в наказателното поле. Неговият удар с глава обаче се отби в напречната греда.

Исландците все пак вкараха един от нужните два гола в 76-та минута. Гюлфи Сигурдсон вкара от дузпа, след като Деян Ловрен игра с ръка в наказателното поле на хърватите.

[ad id=“263680″]

Последните минути на мача преминаха при доминация на хърватите, които се възползваха от разредената защита на исландците и създадоха няколко добри ситуации. Те реализираха една от тях в 90-та минута, когато Бадел пусна топката зад защитата на съперниците, а Иван Перишич вкара за крайното 2:1.


image0 (9K)