Бежанец от Еритрея бутнал детето на релсите под бързия влак. Ще бъде изправен пред съда

​​​​​​​40-годишният заподозрян бежанец от Еритрея, бутнал детото на релсите под бърз влак, ще бъде изправен пред съда Франфурт, Германия

Цяла Германия е потресена от злодейското убийство на 8-годишно момченце на гарата във Франкфурт на Майн, извършено от бежанец от Еритрея.

Извергът блъснал детето под бърз влак и то загинало на място. Престъпникът е бил обезвреден от хора на гарата, след като се е опитал да бутне на релсите 40-годишната майка на детето и още един човек. В момента 40-годишния мигрант от Еритрея е разпитван в полицията, пише Hessenschau. Между жертвите и извършителя няма никаква връзка. Явно са избрани на случаен принцип.

Правоохранителните органи и политиците в Германия обсъждат последиците от смъртоносната атака срещу осемгодишно момче на Централната железопътна гара във Франкфурт на Майн, отбелязва днес националният ежедневник Die Welt, цитиран от „Фокус“. Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер (ХСС) поиска консултации с директорите на агенциите за сигурност. Той ще представи резултатите от срещата на пресконференция насрочена за 15:00 часа местно време (16:00 часа българско време). Атаката в Централна гара във Франкфурт също предизвика дебат за сигурността по железопътните гари. Политикът от ХДС, Филип Амтор, заяви: „След това ужасно престъпление се нуждаем от бързи и осезаеми последствия за извършителя. Хора полагат цветя на мястото на трагедията на гарата във Франкфурт на Майн. Снимка: Hessenschau В допълнение към наказателното производство трябва да се обсъждат и мерки за предотвратяване на подобни инциденти. Отворен съм и за обсъждане на по-добра сигурност в нашите гари“.

Експертът по трафик на ГСДП Мартин Буркерт критикува недостатъчния надзор над платформите по гарите, където според него трябва да има полицейски служители. От гледна точка на председателя на Конференцията на министрите на транспорта Анке Релингер (ГСДП), обаче, действия като тези във Франкфурт на Майн не може да бъдат предотвратени чрез мерки за сигурност.

Министърът на транспорта в Саар заяви пред редакционната мрежа в Германия: „Такъв акт не разкрива пропаст в сигурността, а пропаст в човечеството“.

Това е вторият по рода си смъртоносен акт на железопътна линия само за десет дни. 34-годишна жена също беше блъсната под влак от 28-годишен мъж от Косово и също почина. Органите за сигурност и политиците вече обсъждат последиците. Продължава разследването на мотивите за деянието. 40-годишният заподозрян ще бъде изправен пред съда във Франкфурт на Майн в рамките на деня.

Засега той не е коментирал случая, поясни говорител на разследващите органи.

Blitz.bg


image0 (9K)