Берое победи лежерен Ботев в Пловдив

Берое победи Ботев (Пловдив) като гост с 1:0 в мач от 33 кръг на Първа лига . Редицата ситуации през първата част дадоха резултат и „зелените“ логично успяха да поведат чрез Бриджидо в 45-та минута. Голът се оказа достатъчен за победата, която е първа в Пловдив от 2016 година.

Както е известно на Ботев предстои финал за купата на България срещу Локомотив Пловдив на 15 май и въпреки че треньорът Нкиолай Киров заложи на доста титуляри, той след мача разкри че играчите му не са показали потенциала си.
В 9-та минута Кардосо получи пас от Добрев и стреля от границата на пеналта, но Перниш спаси.

Берое имаше страхотен шанс в 16-та минута, когато Желев копна топката за Камбуров, който бе в чиста позиция в наказателното поле на домакините. Нападателят стреля от воле, но ударът му срещна гредата, а Кайзер успя да улови след това.

В следващата минута Бриджидо центрира в пеналта, където Цветков свали за Камбуров, но ударът мина над вратата. В 23-та минута Педро Еуженио получи топката в пеналта и успя да я промуши зад Кайзер. Филипов обаче изчисти от голлинията в корнер. Четири минути след това Желев стреля от малък ъгъл, но Кайзер изби в корнер.
В 30-та минута Неделев шутира от дистанция, но не намери вратата. Три минути след това Педро стреля от пряк свободен удар, заложен на около 30 м, но Кайзер улови.

В следващата ситуация Бриджидо бе съборен в наказателното поле, но не последва сигнал от рефера. В 35-та минута Бриджидо догони една топка почти до аутлинията и стреля, но в ръцете на Кайзер.
Пет минути след това Камбуров открадна топката и намери Педро, който стреля от дистанция, но вратарят улови. В 42-та минута Педро намери Бандаловски в пеналта и бранителят прати топката в мрежата. Реферът обаче маркира много спорна засада.

В даденото от съдията продължение на първата част Берое успя да излезе напред в резултата. Бандаловски центрира в наказателното поле на домакините. Там Ничев изби, но кълбото попадна в Бриджидо. Португалецът спря топката и я прати в мрежата с неспасяем удар от границата на пеналта – 0:1.
Две минути след подновяване на играта минута Неделев стреля от дистанция, но бе много неточен

В 51-та минута Педро получи в пеналта и стреля, но ударът бе блокиран от бранител в корнер. Пет минути след това Желев открадна топката и стреля от дъгата, но на метър от гредата.
В следващата ситуация Шопов получи на границата на пеналта, финтира играч в зелено и стреля много опасно. Перниш обаче спаси.
В 63-та минута „Берое“ изпълни три поредни корнера пред вратата на домакините. И в трите ситуации се създаде суматоха в пеналта, а при третото центриране на Педро топката срещна гредата над Кайзер.

В 72-та минута Желев направи пробив в пеналта и се опита да намери Василев. Топката бе избита и попадна в Камбуров. Нападателят овладя и стреля от границата, но Кайзер спаси. В следващите десетина минути играта бе доста накъсана и нямаше опасни ситуации пред някоя от вратите. В 88-та минута Балтанов стреля от дистанция, но Перниш изби в корнер. В добавеното време Желев проби в пеналта и стреля, но над вратата.


image0 (9K)