Бедстващ шофьор на ТИР подаде сигнал на Горещия телефон на община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, на 27 февруари, са подадени над 100 сигнала, част от тях са за непочистени улици в града и в няколко от старозагорските села.

Екипите на Общината и почистващата фирма продължават работа по отстраняване на снежната покривка от улици и пред обществени сгради. Приоритетно и през днешния ден ще е почистването на уличната инфраструктура, по която се движи градският транспорт. „Зелена зона“ остава безплатна за паркиране. Призовават се гражданите да почистят пред домовете и офисите си, както и да се съобразят със зимната обстановка.

[ad id=“225664″]

Сигнализирано е за липса на електрозахранване в село Могила, а авария е причината за спиране на електричеството в част от старозагорския квартал „Индустриален“. Екип на електроразпределителното дружество е отреагирал и на спиране на тока в сградата на охраната на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Екип на „Контрол и обществен ред“ е обезопасил шахта на кръстовището на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, южно от бул. „Славянски“.

[ad id=“236999″]

На Горещия телефон е подадена информация за бедстващ шофьор на ТИР, който не е успял да потегли в района 250-ия километър на АМ „Тракия“, поради обилното снегонавяване. Сигналът е предаден от тел. 112 към Областно пътно управление.

Гражданин е сигнализирал за изхвърляне на сняг върху пътното платно и тротоара в района на бул. „Цар Симеон Велики“, западно от автобусна спирка „Чая“, от продавачи на мартеници, които са разчиствали около търговската си площ. Екип на „Контрол, екология и чистота“ е направил предупреждение за спазване на Наредбата за обществения ред.

[ad id=“237001″]

След сигнал са отводнени улични шахти по ул. “Воевода Стойно Черногорски“, както и обезопасени други в кв. „Казански“. Почистен са и фасади на сгради от ледени висулки, както и големи парчета снежна маса.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Горещ телефон на община Стара Загора за сигнали:
0800 157 37


image0 (9K)