Бебе на 8 дни от Асеновград почина на път за болница в Пловдив

Бебе на 8 дни е починало напът за болница в Пловдив, съобщи д-р Иван Червенков, управител на МБАЛ-Асеновград, пред „Фокус“. По думите му детето е родено в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Асеновград.

Три дни след изписването на родилката бебето е докарано по спешност със затруднено дишане. Лекарите направили интубация, при манипулацията е открито мляко в дихателните пътища, което е отстранено.

Специалистите са стабилизирали бебето, доколкото било възможно, и с линейка го изпратили към болница в Пловдив.

Бебето е починало по пътя.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев назначи проверка по случая, съобщиха от здравното министерство. При интубацията, която му е била направена, е открито известно количество мляко в дихателните пътища, което е било отстранено.

„8-дневното дете е транспортирано до Клиниката по педиатрия с влошени показатели и около час след транспортирането му е починало, въпреки всички необходими реанимационни дейности, които са му приложени. Аутопсия е извършена в понеделник, но все още няма резултати от нея. Чакат се и резултати от хистологично изследване“, съобщиха от лечебното заведение.

 


image0 (9K)